Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin

v regionu 

V úterý 11. listopadu se policisté okresního ředitelství v Náchodě zabývali 39 spisy. Zaevidovali 9 nových trestných činů a 4 nové přestupky. Dvacet šest spisů řešilo běžnou administrativu.
 
Policisté v Hronově a v Novém Městě nad Metují úspěšně vypátrali dvě celostátně hledané osoby, jednu předali do výkonu trestu, druhou zpět do výchovného ústavu, odkud utekla. Policisté z Hronova našli jedenáctiletou slečnu, kterou večer začali pohřešovat rodiče. Dívka místo návratu domů trávila čas se starší kamarádkou.
 
Přestupková činnost se v úterý rozdělila mezi majetkovou a přestupky v dopravě. Policisté v Jaroměři v ranních hodinách uložili blokovou pokutu 2.500 korun řidiči, který nedal přednost v jízdě vozidlu na hlavní silnici a způsobil drobnou dopravní nehodu bez zranění, další pokutu v dopravě uložili policisté z Teplic nad Metují řidiči za nedovolené stání v zákazu. Cizinci, který nerespektoval dopravní značení, uložili 600 korun blokové pokuty.
 
Policisté v Broumově v rámci přestupkové agendy řešili drobnou krádež peněz, stejně tak policejní hlídka v Náchodě, která odpoledne vyjela ke krádeži několika láhví alkoholu v obchodním domě.
 
Trestná činnost se týkala zejména majetků. Dobře například neudělala sedmdesátiletá důchodkyně v Polici nad Metují, která neuzamkla svůj domek, zatímco pracovala venku na zahradě. Možnosti přístupu využil zloděj, který během odpoledne vnikl dovnitř, dostal se až do ložnice a odcizil zde uložených 20.000 korun. Po pachateli nyní policie pátrá. Opět přitom nabádá všechny obyvatele, zejména ty starší a žijící v okrajových částech měst nebo vesnic, aby své příbytky zamykali, a to nejen pokud z nich odcházejí pracovat na zahradu nebo na dvorek, ale i v době, kdy jsou doma. Je vždy lepší mít návštěvy pod kontrolou než se dočkat nemilého překvapení v podobě nevítané návštěvy nějakého zloděje.
 
Policisté z Nového Města nad Metují vyjížděli odpoledne okolo čtvrté hodiny k nahlášenému úrazu. Muž, který pracoval na opravě domku v Provodově, spadl ze žebříku z přibližně třímetrové výšky. Muže, který byl po pádu několik chvil v bezvědomí, transportoval k ošetření vrtulník do Fakultní nemocnice v Hradci Králové. Jak k pádu došlo, zda nebyly porušeny zásady bezpečnosti práce či muž nepracoval pod vlivem alkoholu, nyní policie šetří.
 
Policisté obvodního oddělení v Jaroměři přijalo oznámení o neplacení výživného. Na dceru, kterou soud svěřil do výchovy otci, matka neplatí a k dnešnímu dni jí dluží 7.200 korun. Matce hrozí až roční trest odnětí svobody nebo peněžitý trest.

vytisknout  e-mailem