Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin

v regionu 

V úterý dne25.11.2008 policisté okresního ředitelství v Náchodě zpracovali 63 spisů. Zaevidovali a začali se zabývat 4 novými trestnými činy a prošetřovali 16 nových přestupků.
 
Policejní hlídky z Náchoda, Broumova a Jaroměře opět doručovaly písemnosti a předváděly osoby k soudu a před státní zástupce. Náchodští policisté vypátrali večer okolo půl osmé hledaného muže, který se vyhýbal nástupu výkonu trestu. Ještě téhož večera pro provedení nezbytných úkonů ho policejní eskorta dopravila a ž k branám hradecké vazební věznice.
 
dopravní kontrola-ilustr. dopravní kontrola-ilustr.
Přestupky, které policisté řešili, se týkaly převážně dopravy. S policejními hlídkami se setkali motoristé na silnicích v Náchodě, Červeném Kostelci i v Polici nad Metují. Ten, kdo podržel nohu trochu déle na plynu dopoledne na Polské ulici v Náchodě, záhy pochopil, že neudělal dobře. Hlídka za krátkou dobu přistihla hned tři provinilce, kteří v obci překročili nejvyšší povolenou rychlost, všem policisté uložili blokovou pokutu po tisíci korunách a odeslali zprávu do bodového systému na příslušný odbor města.
 
Dobře se nevedlo ani motoristům, kteří nedodržovali pravidla silničního provozu v Červeném Kostelci. Hlídka tam v odpoledních hodinách přistihla jednoho řidiče, který překročil nejvyšší povolenou rychlost, další dva řidiče pak policisté sankcionovali za jízdu bez zapnutých bezpečnostních pásů. Uložili jim pokuty od 500 do 1.000 korun a záznamy odeslali do bodových systémů.
 
Policejní hlídka v Teplicích nad Metují vyjížděla hned v ranních hodinách k fyzickému napadení nezletilců. Na autobusové zastávce tam jeden třináctiletý hoch napadl druhého ranou pěstí. Policisté vše zadokumentují a předají k vyřízení na přestupkový odbor města.
 
Trestná činnost pachatelů se zaměřila opět na majetek, kdy nejčastějším trestným činem je vloupání a následná krádež jízdních kol či lyží ze sklepních prostor. Tentokrát k vykradenému sklepu vyjížděla policejní hlídka v Teplicích nad Metují. Z kolárny ve sklepních prostorách dosud nezjištěný pachatel odcizil horské jízdní kolo v hodnotě 8.000 korun.
 
Policisté se zabývali také neplatiči výživného. Jeden nepříliš pozorný tatínek v Polici nad Metují, který na své dvě děti neplatí do června roku 2007 a dluží jim už 13.000 korun, poputuje před soud ve zkráceném přípravném řízení. Druhý případ zanedbání povinné výživy vyšetřují náchodští policisté. Tady matka pěti dětí dokonce dluží na jejich výchovu částku přesahující 60.000 korun. Kriminální policie proto zahájila její trestní stíhání. Na vzorného rodiče si nemůže hrát muž z Náchoda, který svým dvěma dětem od října loňského roku dluží na výchovu částku 28.000 korun. Také jeho čeká stíhání pro trestný čin zanedbání povinné výživy s trestní sazbou odnětí svobody až na jeden rok nebo peněžitým trestem.

vytisknout  e-mailem