Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin

v regionu 

 
Ve středu 5.11.2008 se policisté okresního ředitelství v Náchodě zabývali 59 spisy. Začali vyšetřovat 9 nových trestných činů a 12 nových přestupků.
 
Trestné činy byly ponejvíce z oblasti majetkové trestné činnosti. Policisté vyjížděli ke třem krádežím, jednomu vloupání, dvakrát zaznamenali neoprávněné držení platební karty a jedenkrát zpronevěru. Zaevidovali též trestný čin rodiče, který již delší dobu neplatí výživné na svoji dceru a dluží jí  18.000 korun. Do výčtu přidali i další úvěrový podvod, kdy žadatel neuvedl do formuláře pravdivě údaje o svém zaměstnání a výši příjmu. Úvěr na koupi elektroniky řádně nesplácí, a tak mu hrozí trestní stíhání s následným až ročním vězením či peněžitým trestem nebo trestem propadnutí věci.
 
Policisté z Nového Města nad Metují přijali v ranních hodinách oznámení, že  někdo od domu ve Vrchovinách majitelce během uplynulého víkendu odcizil zaparkovaný přívěs s naloženým gumovým bazénem v hodnotě 10.000 korun. Hlídka v České Skalici zase vyjížděla do Velkého Třebešova, odkud z areálu firmy zmizel přes noc pracovní stroj v hodnotě jednoho a půl miliónu korun. Pachatel vnikl do oploceného areálu firmy a s bagrem nepozorovaně odjel. V případě dopadení vzhledem k velké způsobené škodě hrozí pachateli či pachatelům až osmiletý trest odnětí svobody.
 
Jaroměřští policisté hledají zloděje, který se během středečního dopoledne, tedy v době, kdy všichni byli v práci, vloupal do rodinného domku na Pražském Předměstí. Pachatel vytlačil sklepní okénko, vsoukal se dovnitř, dům prohledal a odcizil z něj peníze v české a cizí měně, celkem 27.000 korun. Hrníčky v kuchyni, kde zloděj část lupu našel, nebyly příliš bezpečnými úložišti peněz. V případě dopadení pachateli hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.
 
Přestupky, kterými se policisté zabývali, se týkaly ve větší míře dopravy, pak drobných krádeží. a občanského soužití.  Na těžkou nohu na plynu doplatili ve večerních hodinách dva motoristé v Novém Městě nad Metují. Jeden z řidičů zaplatil za příliš rychlou jízdu v ulicích města 1.000, druhý dokonce 2.500 korun. Jízda bez zapnutých bezpečnostních pásů  stála řidiče v Červeném Kostelci 1.000 korun. Také policejní hlídka v Hronově zastavila jednoho závodníka a ohodnotila jeho rychlou jízdu tisícikorunovou částkou.
 
Náchodští policisté vyšetřovali zejména drobné krádeže. Kolem poledne vyjížděli na nahlášenou krádež peněz z bytu, kdy majitelce kdosi odcizil dva tisíce korun. Dvakrát se podívali do místních škol, když začali hledat dva odcizené mobilní telefony. V dopoledních hodinách ještě vyjížděli k poškozenému zaparkovanému autu, do kterého se zřejmě někdo přes noc neúspěšně dobýval. Majitelka nahlásila vytrženou gumu u okénka a zohýbané a poškozené dveře vozidla. Kolem poledne ještě zaznamenali jeden přestupek proti občanskému soužití, kdy občan města nahlásil schválnost, kterou mu podle jeho mínění vyvedl jiný občan. Také tímto podáním se začali policisté zabývat. 

Policisté z obvodního oddělení v Červeném Kostelci okolo dopoledne hodinách přijali oznámení o krádeži tašky poštovní doručovatelky s dopisy a různými zásilkami. Jestli si chtěl pachatel pomoci k nějakým penězům, tak nepochodil, protože v tašce byly podle vyjádření doručovatelky jen listovní zásilky, žádné peníze, ani šeky. Nepotřebnou poštu by tak zloděj mohl klidně vrátit.

vytisknout  e-mailem