Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Chrudimsku

Výtržnosti podnapilých 

Policisté Chrudimského regionu včera šetřili dvanáct trestných činů a deset přestupků. Trestné činy i přestupky měly převážně majetkový charakter. Také řešili několik případů narušování občanského soužití a výtržnosti podnapilých. Věnovali se došetření a administrativnímu zpracování spisů z minulých dní. Například od 4. února se třemošničtí policisté a kriminální policie věnují případu vloupání do bytu v Třemošnici. Kdy 20letý mladík násilím vnikl do bytu své matky. V bytě pobýval proti vůli matky, která je vlastníkem bytu. Z bytu měl odcizit šperky v hodnotě 2.500 Kč a rozbitím balkónových dveří jí způsobil další škodu ve výši 1.000 Kč. Dne 5.2.2009 se opětovně do tohoto bytu vyloupal a zdržoval se zde proti její vůli. Přivolaná policejní hlídka mladíka zadržela a předala komisaři kriminální policie. Mladík strávil noc v  policejní cele a dnes ( 6.2.) bude proveden jeho výslech. Mladík je podezřelý ze spáchání trestných činů porušování domovní svobody a krádeže. Prověřovali podvodné vylákání finanční částky ve výši 96.000 Kč, dále šetřili neoprávněný odběr elektrické energie kdy způsobená škoda činí 75.000 Kč. V odpoledních hodinách přijali oznámení o krádeži peněženky v jednom chrudimském knihkupectví se škodou 2.500 Kč. Na okresní státní zastupitelství zaslali spisové materiály týkající se řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění, věc byla šetřena ve zkráceném přípravném řízení a nedovolené ozbrojování.
V podvečerních hodinách bylo na linku 158 přijato oznámení, že ve Slatiňanech chce se svým životem skončit 35letý muž. Po příjezdu hlídky na ubytovnu, kde se celá situace odehrávala, byl za přítomnosti hasičů otevřen byt, ve kterém se dotyčný muž nacházel. Přítomná lékařka rozhodla o jeho převozu na záchytku, neboť při dechové zkoušce nadýchal 1.86 promile. Při administrativních úkonech, prováděných na obvodním oddělení policie, však podnapilý muž zkolaboval a proto byla přivolána rychlá zdravotnická služba, která si muže odvezla k hospitalizaci do nemocnice.
Převozu na protialkoholní záchytnou stanici se nevyhnul 29letý mladík, který ve Skutči na parkovišti ztropil výtržnost. Řidič, který vystupoval ze svého vozidla vytáhl z místa řidiče a sám si do vozidla sedl. Řidič se snažil mu v tom zabránit, avšak mladík začal vozidlo poškozovat. Nohama rozbil přední sklo, urazil vnitřní zpětné zrcátko. Na místo se dostavila hlídka Městské policie, která zabránila dalšímu jednání výtržníka. Policisté po příjezdu na místo, provedli u mladíka dechovou zkoušku, která byla pozitivní. Nadýchal 1.72 promile. Mladík byl hlídkou zajištěn a eskortován na záchytku. Poškozením vozidla způsobil škodu 2.800 Kč.
Na úseku přestupků se věnovali případu poškození pneumatik u vozidla Ford Focus v Malecké ulici v Chrudimi, krádeži mobilního telefonu, fyzickému napadení v Prachovicích a dalším případům.
Na linku 158 se včera (5.2.) obrátilo celkem 26 občanů. Převážna většina telefonátů se netýkala činnosti policie.
nprap. Věra Hamáčková

vytisknout  e-mailem