Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínku

Pozor na výběr peněz z bankomatu 

 
 
Ve středu 27. května se na Jičínsku nic mimořádného nestalo.
 
V dopoledních hodinách se obrátila na policii žena s tím, že v Jičíně v Šafaříkově ulici ztratila peněženku, ve které měla kromě osobních dokladů i platební karty a peníze. Hlídka, která vyjela na místo zjistila, že peněženku našel neznámý muž, který ji chtěl údajně odevzat na ztráty a nálezy. Vzhledem k tomu, že tak neučinil, šetří případ policisté jako trestný čin neoprávněného držení platební karty.
 
Problémy s bývalým přítelem má mladá žena z Hořicka, kterou neustále obtěžuje v jejím bydlišti. Navíc jí posílá SMS zprávy, dopisy, emailovou korespondenci a v neposlední řadě zřejmě vylepil i nepravdivý inzerát. Případ šetří policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
 
V odpoledních hodinách vyšetřovali policisté dopravní nehodu, ke které došlo na Babáku. Řidička chevroletu zde zřejmě nedodržela bezpečnou vzdálenost za vozidlem Ford Mondeo a do tohoto zezadu narazila. Při nehodě utrpěla  lehké zranění řidička z chevroletu a dále spolujezdec z mondea. Oba byli převezeni na ošetření do nemocnice v Jičíně. Alkohol u řidiček byl na místě vyloučen dechovou zkouškou, celková škoda byla vyčíslena na 115 tisíc korun.
 
Na svoji neopatrnost doplatil v podvečerních hodinách v Jičíně majitel kreditní karty. V Hradecké ulici si vybíral z bankomatu peníze, které po provedené transakci zapomněl v podávací přihrádce. I když si po chvíli svoji chybu uvědomil a vrátil se zpět, už na něj peníze nečekaly. Ty zřejmě našel a poté si   přivlastnil nepoctivý nálezce. Možná ani netuší, že se tímto krokem dopustil přestupku proti majetku a to zatajení nálezu. 
 
Před třiadvacátou hodinou kontrolovala policejní hldíka v Jičína v ulici Nad Cihelnou osobní motorové vozidlo Škoda Favorit, které řídil čtyřiatřicetiletý muž z okresu Jičín. Vzhledem k tomu, že policisté cítili z dechu řidiče alkohol, přistopili k provedení dechové zkouky. Ta u něj prokázala přes 0.3 promile alkoholu. Během kontroly navíc zjistili, že řidič není držitelem příslušného řidičského oprávnění a k tomu všemu mu byl Městským úřadem v Jičíně vysloven do roku 2010 zákaz řízení motorového vozidla. Z tohoto důvodu si vyslechl ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestného činu řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok. 
nprap.  Hana Klečalová
28. 5. 2009
 

vytisknout  e-mailem