Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

"Haló, to je SNB?" 

  
Ve čtvrtek 24. června byl z pohledu policistů na Jičínsku naprostý klid.
 
V ranních hodinách vyšetřovali   muži zákona dopravní nehodu u Konecchlumí, kde třiapadesátiletá řidička osobního vozidla Citroën C-Crosser narazila do srny, která jí náhle vběhla do jízdní dráhy. Ke zranění osob naštěstí nedošlo a celková škoda byla vyčíslena na 33 tisíc korun.
 
Během dne se policisté zaměřili na řidiče, kteří stále nedodržují   pravidla  silničního provozu. Někteří z nich telefonují za jízdy s přístrojem v ruce, další nevědí, k čemu slouží bezpečnostní pásy a mnozí z nich se stále potýkají s dodržováním stanovené rychlosti jízdy. A právě jim   muži zákona věnovali zvýšenou pozornost. A řidiči opět nezklamali. Na dvou měřených úsecích odhalili čtyři hříšníky, které na místě vyřešili v blokovém řízení. Na pokutách celkem vybrali   7 tisíc korun.  
 
V podvečerních hodinách ležel v Hořicích na chodníku notně opilý muž, kterého policisté vzbudili a nasměrovali k domovu.
 
„Haló, to je SNB?“ křičel do telefonu rozzlobený muž z Jičína, který si stěžoval na silný zápach v centru města. Službu konající policista mu potvrdil, že se skutečně dovolal na policii a   na místo vyslal policejní hlídku, která zjistila původ zápachu. Ten vycházel ze dvora jednoho z domů, kde majitelka pálila  mokré větve s listím a kouř pak zamořil přilehlé ulice. Muži zákona ženě domluvili a vysvětlili, že mokré větve nemůže tímto způsobem likvidovat.
 
Pět minut po půlnoci se obrátila na linku 158 žena ze Staropacka s tím, že pohřešuje svoji dvaaosmdesátiletou matku, která v odpoledních hodinách odešla z domu a ještě se nevrátila. Na místo okamžitě vyjelo několik policejních hlídek, které pročesávaly okolí jejího domu. Do pátrání se zapojily i okolní útvary a spolupráci nabídla i letecká služba, kterou nakonec muži zákona nevyužili. Důchodkyni totiž nad ránem našli   několik set metrů od jejího bydliště. Naštěstí nebyla zraněná, a tak si ji převzala rodina, která se o ni postarala.
nprap. Hana Klečalová
25. 6. 2010

vytisknout  e-mailem