Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Není akce jako akce 

 
V úterý 8. prosince přijali policisté na lince 158 několik desítek hovorů, vyšetřovali trestné činy a přestupky a v neposlední řadě je zaměstnaly partnerské neshody.
 
V ranních hodinách vyjeli muži zákona do Konecchlumí, kde během noci odcizil dosud neznámý pachatel z garáže a z budovy úřadu několik desítek metrů měděných okapových svodů. Celková škoda byla vyčíslena na více než 5 tisíc korun.
Další zloděj podobného zaměření úřadoval i v Sobčicích, který zde nejdříve demontoval, a poté odcizil z rodinného domu měděný okapový svod v délce 3 metry i s jedním  měděným kolem. Majitel vyčíslil celkovou škodu na částku 2 tisíce korun. Oba případy šetří policisté jako přestupky proti majetku.
 
V dopoledních hodinách oznámil na policii v Hořicích jeden z místních občanů, že má problémy se sousedkou. Ta neustále v noci stěhuje ve svém bytě nábytek a přitom dělá velký hluk. Svým jednáním a nevhodným chováním tak ruší sousedům noční klid. Případ šetří muži zákona jako přestupek proti občanskému soužití.
 
Před devátou hodinou dopolední se obrátila na linku 158 žena z malé obce na Hořicku s tím, že jí někdo odcizil osobní motorové vozidlo Hyundai. Hlídka, která vyjela na místo, zjistila zajímavé věci. Předně, že k žádné krádeži nedošlo, neboť s vozidlem odjel její manžel, se kterým má v současné době neshody. Dále vyšlo najevo, že oznámení zřejmě učinila záměrně, protože nesouhlasí s tím, k jakým účelům její muž auto používá. Na základě všech těchto informací policisté ženě vysvětlili, že se musí smířit s tím, že její manžel má na vozidlo stejné právo jako ona.
 
Na skupinku mužů snědé pleti, která obtěžovala v odpoledních hodinách na parkovišti obchodního   domu v Jičíně na autobusovém nádraží návštěvníky, upozornil náhodný kolemjdoucí. Muži zde nabízeli k prodeji „zaručeně kvalitní zboží“, za velmi výhodné ceny. Jednalo se o dalekohledy, holící strojky a podobně. Hlídka na místě zkontrolovala čtyři muže ve věku od jednadvaceti do čtyřiceti let. Na zboží, které zde nabízeli, měli doklady od prodejců z tržnic. A tak poté, co jim řádně domluvili a vysvětlili, kde mohou své zboží nabízet, rychle odjeli.  
 
Až z Děčína přijela v odpoledních hodinách do Jičína osmadvacetiletá žena, která v jednom z obchodních domů v Hradecké ulici odcizila dva lososy v akci. Při krádeži ji ovšem odhalili pracovníci místní bezpečnostní služby, kteří vše oznámili na policii. I když žena oba lososy v hodnotě 198 korun nakonec uhradila, přesto ji „prémie“ v podobě blokové pokuty ve výši 1 tisíc korun neminula. No není akce jako akce.
 
Problémy s manželkou měl v podvečerních hodinách muž v Hořicích. Žena ho nechtěla nejdříve pustit domů, a poté se s ním chtěla prát. Muž si s ní nevěděl rady, a tak se obrátil na policii. Hlídka na místě zjistila, že jsou oba v podnapilém stavu. Nakonec vyšlo najevo, že ho žena nechtěla pustit do postele a ne domů, jak uváděl. Muži zákona oběma řádně domluvili a vysvětlili, jak se mají chovat. 
nprap. Hana Klečalová
9. 12. 2009

vytisknout  e-mailem