Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Policisty zaměstnala opilá řidička a rodinné neshody 

V pondělí 16. srpna nejvíce policisty zaměstnaly rodinné a partnerské neshody. 
 
Deset minut po sedmé hodině ranní kontrolovala policejní hlídka v Jičíně v Hofmanově ulici osobní motorové vozidlo Škoda Felicia, které řídila osmapadesátiletá žena. Z dechu řidičky bylo zřejmé, že se před jízdou posilnila něčím „ostřejším“. K opakovaně naměřeným hodnotám 0,46 a 0,5 promile alkoholu snad ani není co dodávat. A tak nejenže jí policisté zakázali další jízdu, ale navíc se musela na místě rozloučit se svým řidičským průkazem. Na jak dlouho, bude záležet na rozhodnutí příslušného správního orgánu.
 
V ranních hodinách se obrátila na policii mladá žena z Hořic s tím, že byla napadena svým bývalým přítelem. Muž měl po své bývalé družce hodit kamenem a přitom vyhrožovat, že jí něco udělá, pokud se s ním rozejde. Nakonec žena uvedla, že se dostaví na policii a vše oznámí osobně. Zatím tak  ovšem neučinila.   
 
Další neshody řešili policisté v Lázních Bělohradě, kde muž vyhrožoval synovi své bývalé přítelkyně. I v tomto případě napadený slíbil, že vše oznámí na policii osobně. Ani on tak do současné doby neučinil.
 
Po poledni zaměstnal  sobotecké policisty manželský pár v malé obci nedaleko Libáně. Předmětem sporu se staly děti, o které mají  rodiče střídavě pečovat. Vzhledem k tomu, že se nemohli dohodnout, obrátila se žena o pomoc na policii. Věc byla zadokumentována jako přestupek proti občanskému soužití.
 
Po osmnácté hodině oznámila na linku 158 majitelka rodinného domu v Popovicích, že má na půdě neznámé osoby, kterých se bojí. Hlídka, která vyjela na místo, celý dům prošla, ale nikde žádné cizí osoby nenašla. A tak policisté majitelku ujistila, že se nemusí  bát, protože na půdě nikdo není.
 
Večer došlo i na facky. V obci Pecka si vyřizovali dva bratři účty s o několik let mladším mužem, kterého udeřili do obličeje. V tomto případě se jedná o přestupek proti občanskému soužití.
 
Několik minut před půlnocí seděl v Jičíně na Lidickém náměstí silně opilý muž. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o devětašedesátiletého důchodce, který měl navíc poraněný obličej. Z tohoto důvodu na místo vyjela i rychlá záchranná služba, která zraněného převezla na pozorování do jičínské nemocnice. Zda si poranění způsobil sám nebo ho někdo napadl, teď vyšetřují policisté, kteří případ šetří jako přestupek proti občanskému soužití.
nprap. Hana Klečalová
17. 8. 2010

vytisknout  e-mailem