Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Opilec ležel s nedopitou lahví na krajnici 

Ve čtvrtek 4. listopadu se staly na silnicích okresu Jičín  čtyři dopravní nehody, při nich  jedna osoba utrpěla lehké zranění. Celková škoda dosáhla téměř 130 tisíc korun a potěšující je, že ani v jednom případě nebyl prokázán vliv alkoholu.
 
V dopoledních hodinách úřadoval v Jičíně na vlakovém nádraží neznámý zloděj, který na nástupišti odcizil starší jízdní kolo. V krádeži mu nezabránil ani zámek, kterým bylo kolo uzamčeno. Majitel vyčíslil škodu na 650 korun.  Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti majetku.
 
V dopoledních hodinách řešili policisté  neshody mezi bývalými manželi v malé obci Kopidlensku. V tomto případě spor vznikl ohledně dcery, kterou přišel navštívit její otec, s čímž údajně nesouhlasila jeho bývalá žena. Případ šetří policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
 
Do velmi nepříjemné situace se dostal v pozdních nočních hodinách šestatřicetiletý muž v Nové Pace, kterého měli před jedním z obchodní domů bezdůvodně napadnout čtyři muži. Bez jakéhokoliv slova ho několikrát udeřili do hlavy a přitom mu natrhli ucho. Na místo vyjela jak policejní hlídka, tak i městští  strážníci a rychlá záchranná služba, která zraněného muže převezla na ošetření do jičínské nemocnice. Případ šetří novopačtí policisté jako přestupek proti občanskému soužití. 
 
Po jednadvacáté hodině se povaloval na okraji silnice v Kumburském Újezdu silně opilý muž, který měl s sebou nedopitou lahev vodky. Hlídka, která vyjela na místo, zjistila, že se jedná o šestačtyřicetiletého cizince. Vzhledem k tomu, že nemohl vůbec chodit, natož komunikovat, nezbylo policistům nic jiného než ho převézt do protialkoholní záchytné stanice v Hradci Králové, kde mu v dechu naměřili téměř 3 promile alkoholu.
 
Před půlnocí vyjeli novopačtí policisté spolu s městskými strážníky do ulice K Hájku, kde agresivní pacientka napadala posádku rychlé záchranné služby. Jednalo se o šestačtyřicetiletou ženu, kterou se nakonec podařilo uklidnit. Poté byla převezena a následně hospitalizována v Oblastní nemocnici v Jičíně.
nprap. Hana Klečalová
5. 11. 2010

vytisknout  e-mailem