Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Opilec napadl hroznýše  

 
 
 
V úterý 9. června přijali policisté na lince 158 několik desítek hovorů, vyšetřovali trestné činy a přestupky a v neposlední řadě se zaměřili i na řidiče.
 
V ranních hodinách vyjeli muži zákona do Příchvoje, kde se neznámý pachatel vloupal do hospodářského stavení, ze kterého odcizil jezdeckou výbavu a dále ze dvora nákladní vozidlo Avia. To bylo později nalezeno v nedalekém lesním porostu. Majitel vyčíslil celkovou škodu na částku téměř 34 tisíc korun.
 
Do nepříjemného rána se probudil manželský pár v Jinolicích, který se ubytoval v chatovém táboře. V noci, kdy oba spali, vnikl do jejich neuzamčené chatky zloděj, který z batohu a dalšího zavazadla odcizil větší finanční obnos. Manželé tak přišli o téměř 72 tisíc korun.
 
Před polednem se nebezpečně pohyboval ve Kbelnici neznámý muž, který se vrhal pod projíždějící vozidla a přitom vykřikoval něco o konci světa. Na místo vyjeli jak policisté, tak i záchranná služba, která se o něj postarala.
 
Na bezohlednou jízdu řidiče zeleného Nissanu, který mezi obcemi Žeretice na Vysoké Veselí   ohrožoval ostatní účastníky silničníh provozu, upozornil po třinácté hodině náhodný řidič. Hlídka, která vyjela na místo, již řidiče nikde nezaznamenala.
 
Přímo o život šlo v odpoledních hodinách ve Starých Hradech. Poškozeným nebyl nikdo jiný než had hroznýše královského. Toho v době, kdy mu majitel čistil terárium a on sám se vyhříval venku na sluníčku,   fyzicky napadl osmapadesátiletý opilec. Nutno podotknout, že jeho útok byl velmi brutální, neboť ho kopl dvakrát do hlavy, čímž mu způsobil zranění. Vzhledem k tomu, že se překvapený a otřesený had nestačil bránit, udělal to jeho pán za něj. Útočníkovi „vyťal“ pořádný políček. Ten poté nasedl na jízdní kolo a z místa ujel. Případ šetří kopidlenští policisté jako přestupek na úseku ochrany zvířat.
 
V odpoledních hodinách pak muže zákona zaměstnal opilý muž, který v  restauraci v Jičíně na nádraží slovně   napadal hosty a obsluhu. Hlídka, která vyjela na místo, opilce usměrnila a důrazně mu domluvila.
 
 

vytisknout  e-mailem