Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Odcizená byla i poštovní schránka 

 
V pondělí 23. února se policisté na Jičínsku věnovali zejména prošetřování přestupků a trestných činů a také situaci v dopravě.
Dopoledne přijali na Obvodním oddělení v Jičíně oznámení o odcizení dvou párů obuvi. Pachatel se dostal do jednoho z obytných domů, kde z botníku na chodbě ukradl dvoje starší boty. Je záhadou proč si nevzal zde umístěné novější. Škoda byla vyčíslena na částku přesahující 3 tisíce korun. Věc nyní policisté prošetřují jako přestupek proti majetku.
Následovalo další oznámení o krádeži. Tentokrát šlo o fotoaparát, který si majitel ponechal odložený v jednom z nočních podniků za pultem určeným pro hudební produkci. Hodnota odcizené věci přesáhla 4 tisíce korun.
Policisté v Kopidlně se podivovali nad oznámením o odcizení poštovní listovní schránky určené pro občany k odesílání dopisů. Ta byla připevněna v Husově ulici k fasádě domu. Neznámý pachatel způsobil škodu přesahující 5 tisíc korun. V tomto případě je oznámení prošetřováno také pro podezření z trestného činu poškozování a ohrožování provozu obecně prospěšného zařízení. V případě dopadení může být pachatel potrestán odnětím svobody až na tři léta nebo peněžitým trestem.
Odpoledne policisté v Hořicích prošetřovali oznámení o odcizení odložených věcí z uzamčené šatny tělocvičny. Neznámý pachatel si odnesl peníze a oblečení. Způsobená škoda přesáhla tisíc korun. Jak se zloděj dostal dovnitř bude nyní předmětem dalšího šetření.
V nočních hodinách hlídka kontrolovala pětačtyřicetiletého řidiče motorového vozidla. Vyzvala ho k provedení orientační dechové zkoušky na přítomnost alkoholu. Detekční přístroj ukázal hodnotu pod jednu promili. Policisté muži na místě zadrželi řidičský průkaz a další jízdu mu zakázali.
Těsně po půlnoci se ještě na operační středisko obrátili se žádostí o pomoc řidiči kamionů. Vlivem rychlé změny teplot začali mít problémy se zdoláváním kopců na silnici za Novou Pakou a směrem na Turnov. Policisté ihned vyrozuměli správce komunikace, který zajistil okamžité vyslání posypových vozů.
por. Bc. Petr Janda
24. 02. 2009

vytisknout  e-mailem