Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Prevence, nevýhodný nákup, vypátraná osoba 

Středa 9. prosince nebyla pro policisty ničím vyjímečná. Prošetřovali přestupky a trestné činy. Věnovali se i preventivní činnosti. Policejní budovu navštívili žáci osmé a deváté třídy ze Základní školy ulice Komenského z Nové Paky. Nejdříve si vyslechli přednášku o trestní odpovědnosti mládeže. Následovala prohlídka recepce na Obvodním oddělení Jičín. Jejich pozornost upoutaly i policejní cely a expozice věnovaná problematice drogové závislosti.
 
Poškozená paní z Kopidlenska se přesvědčila o tom, že obchodování přes internet nemusí vždy dopadnout výhodně pro kupujícího. Takto si objednala na dobírku dva značkové svetry za neuvěřitelnou částku něco málo přes tisíc korun. Radost ji však pokazil obsah doručeného balíku, ve kterém se nacházely čtyři kusy bezcenného použitého oblečení.
   
V dopoledních hodinách policisté z Obvodního oddělení Nová Paka při prováděné kontrole vypátrali osobu v celostátním pátrání. Třiadvacetiletý muž se již delší dobu úspěšně vyhýbal nástupu výkonu trestu odnětí svobody. Následně se ukázalo, že rozhodně nezahálel a pravděpodobně opakovaně páchal majetkovou trestnou činnost. Policisté nyní budou zjištěné informace prověřovat. Následně policejní eskorta mladíka dopravila za mříže.
 
Dopravní policisté prošetřovali v odpoledních hodinách poškození vozidla. Po patnácté hodině projížděl dosud neustanovený řidič v Jičíně ulicí Sv. Čecha směrem ke kruhovému objezdu. Při průjezdu okolo odstaveného automobilu Peugeot 205 poškodil jeho levé zpětné zrcátko. Muži zákona přivítají od případných svědků každou informaci, která jim pomůže celou událost objasnit.
 
V nočních hodinách policisté v Nové Pace kontrolovali třiadvacetiletou řidičku vozidla Peugeot. Nezdálo se jim její chování a proto se rozhohli provést orientační test na přítomnost omamných a psychotropních látek. Jejich podezření se ihned potvrdilo. Následně se slečna odmítla podrobit lékařskému vyšetření spojenému s odběrem žilní krve nebo moči. Na místě ji hlídka zadržela řidičský průkaz. O jejím dalším osudu bude rozhodovat příslušný správní orgán.
por. Bc. Petr Janda
10. 12. 2009

vytisknout  e-mailem