Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Nešťasný pes, kterého pán vyhodil z auta, pobíhal nedaleko Milovic 

Středa 27. ledna byla  nejchladnějším dnem letošního roku. Ve dvacetistupňových mrazech se zřejmě nechtělo zlodějům „pracovat“, a tak policisté na Jičínsku nezaznamenali žádné krádeže. Jediné, co je zaměstnalo, byly dopravní nehody.

K první z nich vyjeli v ranních hodinách na Sobotecko, kde řidič osobního vozidla „naboural“ do stojícího kamionu. Nakonec vyšlo najevo, že se dopravní nehoda stala na území okresu Mladá Boleslav, a tak na místo vyjeli i boleslavští kolegové, kteří si věc převzali.     K dalším dvěma dopravním nehodám došlo v Jičíně, a to v ulici Revoluční a Šafaříkově. V obou případech se účastníci na místě dohodli a společně vyplnili EURO formuláře.
 
Po čtrnácté hodině eskortovali novopačtí policisté šestatřicetiletého muže do Vazební věznice v Hradci Králové, kam ho poslal na základě příkazu k dodání do výkonu trestu odnětí svobody soudce Okresního soudu v Jičíně.  
 
Těžko uvěřitelná věc se stala po patnácté hodině u obce Milovice, kde neznámý řidič vyhodil ze svého vozidla psa zlatého kokršpaněla, a poté rychle z místa odjel. Zmatený a hlavně promrzlý chlupáč pobíhal po silnici a přitom marně hledal svého pána. Ten v té době seděl ve vyhřátém autě a možná si notoval, jak se ho pěkně zbavil. Mezitím na linku 158 volalo několik náhodně projíždějících řidičů, kteří na psa upozornili. I když na místo okamžitě vyjela policejní hlídka spolu s městskými strážníky, přesto chlupáče už nikde nenašli. Možná si ho vzal některý  dalších řidičů, který tudy projížděl. V každém případě je chování jeho „pána“ neomluvitelné a těžko pochopitelné. 
 
Internetový obchod zaznamenal v poslední době velký boom. Hlavně mladí lidé často a rádi přes internet nakupují elektronikou, oblečení, kosmetiku a další zboží. Lákavému obchodu neodolala ani slečna z Jičína, která si v prosinci loňského roku vybrala na jednom z portálů dvě profesionální palety očních stínů. I když zboží v hodnotě 1.278 korun ihned uhradila, přesto jí prodávající, který s ní nekomunikuje, žádné zboží nezaslal. Z tohoto důvodu vše oznámila na policii, která případ šetří jako přestupek proti majetku.
 
Po sedmnácté hodině natankoval u benzínové čerpací stanice v Horní Nové Vsi starší řidič do svého vozidla Škoda 105 nebo 120 benzín v hodnotě 405 korun. Následně odešel do prodejní části, kde si vybral arašídy, které u pokladny zaplatil. Poté se vrátil zpět k vozidlu a odjel směrem na obec Bělá u Pecky. Až poté obsluha zjistila, že muž neuhradil natankovaný benzín. V tomto případě  nasvědčuje vše  tomu, že řidič pouze   zapomněl pohonné hmoty zaplatit.
 
Lyže i s hůlkami „zapíchlé“ v hromadě sněhu našla ve dvě hodiny ráno policejní hlídka před stodolou na okraji obce Češov Jednalo se o běžecké lyže Artis 685S, které byly stažené třemi pásky na suchý zip a mezi nimi byly vložené lyžařské hůlky Ideal. Ski policisté zajistili a uložili na Obvodním oddělení v Kopidlně. Zde teď čekají na majitele, který se o ně může přihlásit.
nprap. Hana Klečalová
28. 1. 2010

vytisknout  e-mailem