Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Řidič měl v dechu 1 promile alkoholu 

Ve středu 29. září zaměstnali policisty nejen opilí řidiči, ale i drobní zloději, podvodníci a v neposlední řadě i rodinné neshody.
 
Před sedmou hodinou ranní kontrolovala policejní hlídka v Hořicích osobní vozidlo Renault Clio, které řídil jedenačtyřicetiletý muž. Vzhledem k tomu, že provedená dechová zkouška u něj prokázala přes jedno promile alkoholu, přišel na místě o svůj řidičský průkaz. O jeho dalším osudu teď bude rozhodovat příslušný správní orgán.
 
O dvě hodiny později skončil v policejní síti další řidič, který sice nebyl opilý, zato byl pod vlivem omamných a psychotropních látek. Jednalo se o sedmatřicetiletého muže, kterého usvědčil provedený orientační test. Nakonec sám uvedl, že o víkendu požil jednu ze zakázaných látek. Z tohoto důvodu mu byl na místě zadržen řidičský průkaz a policisté mu navíc zakázali další jízdu.
 
Pro dobrotu na žebrotu. Přesně tak dopadl obsluhující pracovník v jedné z prodejen v Jičíně na Husově třídě, kterého v dopoledních hodinách oslovil zanedbaný zákazník s tím, že by nutně potřeboval půjčit 500 korun, které se zavázal do hodiny vrátit. Dále přislíbil, že provede distribuci propagačních letáků uvedené prodejny. Pochopitelně peníze nevrátil a ani letáky si na prodejně nevyzvedl. Po drzém podvodníkovi pátrají jičínští policisté, kteří případ šetří jako přestupek proti majetku.
 
Neshody se svým bývalým manželem dohnaly mladou ženu z Libáně až na policii. Mužům zákona vylíčila, jak ji bývalý partner napadá a poškozuje věci. Případ šetří policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
 
Neznámý vandal úřadoval v podvečerních hodinách v Jičíně na parkovišti před jedním z obchodních domů, kde se terčem jeho útoku stalo zaparkované osobní vozidlo ŠkodaFabia, u kterého poškodil přední kapotu. Majitel vyčíslil škodu na nejméně dva tisíce korun. Po pachateli pátrají jičínští policisté, kteří případ šetří jako přestupek proti majetku.
 
Na volné pobíhání psa v Libuni upozornil v podvečerních hodinách jeden z místních občanů. Nelíbilo se mu, že jeho sousedka venčí svého knírače bez vodítka a košíku na cestě za železničním přejezdem, čímž určitě porušila obecní vyhlášku o volném pobíhání psů. Sobotečtí policisté teď případ šetří jako přestupek proti pořádku ve státní správě a proti pořádku v územní samosprávě.
nprap. Hana Klečalová
30. 9. 2010
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem