Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Pohřešovaný muž, vlčák na silnici 

Čtvrtek 27. května z pohledu policistů patřil ke klidnějším dnům v týdnu. Během dne proběhla dopravně bezpečnostní akce. Na silnicích našeho regionu bylo kontrolováno více jak osmdesát vozidel. Ve dvanácti případech zjistili policisté porušení zákona. Přestupky se týkaly v šesti případech překročení nejvyšší povolené rychlosti. V ostatních případech šlo převážně o špatný technický stav. Uložené pokuty převýšily částku 6 tisíc korun.
 
Kolem poledne kontrolovali muži zákona za obcí Kopidlno řidiče osobního motorového vozidla Škoda Felicia. K jejich překvapení zjistili, že jednačtyřicetiletý muž již v minulosti přišel o řidičský průkaz. Dále se na výzvu podrobil orientačnímu testu na přítomnost omamných látek, která vyzněla pozitivně. Další vyšetření odmítl. Po zadokumentování celé věci o jeho dalším osudu bude rozhodovat příslušný správní orgán.
 
Po desáté hodině oznámil na Obvodním oddělení v Nové Pace správce ubytovny, že již vice jak deset dní neviděl čtyřiatřicetiletého muže. Jeho pokoj zůstal odemčen a na stolku našel dokonce dopis na rozloučenou. Policisté okamžitě začali po pohřešovaném intenzivně pátrat. Postupně prověřovali všechna místa, kde by se mohl vyskytovat. Dlouho neměli žádnou kvalitní informaci o posledním pobytu hledaného. Až odpoledne si všichni oddechli. Kolegové ze sousedního obvodu našli muže u jeho otce. Potom se vysvětlil i ten dopis. Napsal ho již před půl rokem, kdy měl vážné problémy.
 
Odpoledne operační důstojník přijal na linku 158 oznámení o vyhrožování zabitím v zaměstnání. Na místo vyjela ihned policejní hlídka. Na místě se k ní přihlásil zmatený muž. Tvrdil, že slyší v práci hlasy, které mu vyhrožují. Bál se o svůj život a zdraví. Přivolaný lékař nařídil jeho převoz do zdravotnického zařízení. Nešťastník s tímto postupem ihned dobrovolně souhlasil.
 
Krátce po setmění oznamoval řidič jedoucí od Nové Paky na Jičín, že v prostoru kopce Babák běhá vlčák. Aby nedošlo k ohrožení silničního provozu, rozhodl se zastavit. Snažil se psa přivolat a následně odchytit. To se mu podařilo. Přivolaná hlídka provedla na místě podle osobní a místní znalosti šetření, kdy po chvilce kontaktovali majitele. Ten si ihned svého čtyřnohého kamaráda odvedl domů. Následně sám volal na linku 158. Omlouval se a zároveň žádal o kontakt na hodného řidiče, protože mu nestačil v rozrušení ani poděkovat.
por. Bc. Petr Janda
28. 05. 2010 

vytisknout  e-mailem