Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Opilec si nedal říct, tak skončil na "záchytce" 

Ve středu 10. února přijali policisté na lince 158 několik desítek hovorů, vyšetřovali přečiny a přestupky a v neposlední řadě je zaměstnali i opilci.

 

V dopoledních hodinách vyjeli muži zákona v Jičíně do ulice Pod Lipami, kde dosud neznámý pachatel odcizil během dvou hodin  osobní motorové vozidlo Škoda Fabia modré metalízy. Majitelka vyčíslila jeho hodnotu na částku nejméně 95 tisíc korun. Případ šetří policisté jako přečin krádeže.

 

Na vlčáka, který volně pobíhal  v Ostroměři, upozornili po poledni projíždějící řidiči.  Vzhledem k tomu, že pes   „lítal“ po hlavní silnici a ohrožoval tak  bezpečnost a plynulost v silničním provozu, vyjela na místo policejní hlídka, která ho však už nikde  nenašla.   

 

Velmi bezohledně si počínal neznámý řidič, který v odpoledních hodinách odstavil své vozidlo v Jičíně v Šafaříkově ulici takovým způsobem, že ostatní řidiči nemohli projet. Nakonec na místě zasahovali městští strážníci, kteří zde řídili provoz.

 

V odpoledních a večerních hodinách zaměstnal muže zákona manželský pár v malé obci na Kopidlensku. Muž nejdříve  fyzicky nadal svoji opilou ženu, které způsobil podlitinu v obličeji. Ta nakonec odešla ke své kamarádce do vedlejší obce. Tím se ovšem jejich problémy nevyřešily. Muž se opil a o několik hodin později se za ní vydal. Hulákal na celou obec a přitom všem sprostě nadával. Hlídka, která vyjela na místo, se ho snažila uklidnit, ale marně. Muž na výzvy policistů nereagoval, a tak ho s téměř 1.7 promile alkoholu převezli do Protialkoholní záchytné stanice v Hradci Králové.

 

Po dvacáté hodině se obrátil na polici muž z Hořic s tím, že ho obtěžuje přítelkyně, která nechce opustit jeho vozidlo. Nakonec se přece jen slečna umoudřila a  ještě  před příjezdem hlídky z auta vystoupila. Policisté mladíkovi vysvětlili,  že si příště musí spory s přítelkyní  vyřešit sám a ne přes Policii ČR.

 

V noci se ještě přitížilo několika opilcům, kteří cestou domů nebezpečně odpočívali v  příkopech. První z nich se povaloval v Jičíněvsi a druhý pak nedaleko Jeřic. V obou případech je policisté z důvodu nízkých teplot raději  odvezli domů.

 

Nad ránem došlo v Jičíně  v ulici Václava Čtvrtka k poruše na vodovodním potrubí. Vzhledem k tomu, že zde voda zaplavila  sklepní prostory jednoho z domů, vyjeli na místo policisté, vodohospodáři a  hasiči, kteří vodu ze sklepa odčerpali.

 

V pět hodin ráno oznámil na linku 158 řidič osobního vozidla, že havaroval u obce Úbislavice. Nakonec se ukázalo, že  nejde o havárii, ale že řidič najel  s  vozidlem do sněhové bariéry a nemohl se z ní dostat ven. Z tohoto důvodu vyjeli  na místo  hasiči, kteří mu pomohli vozidlo vyprostit.
nprap. Hana Klečalová
11. 2. 2010

 

vytisknout  e-mailem