Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Podivní obchodníci, vykradené chatky 

Čtvrtek 7. října patřil z pohledu jičínských policistů ke klidnějším dnům. Prošetřovali dva nové trestné činy a tři přestupky. Hlídky vyjížděly prověřit patnáct oznámení na linku 158.
 
Novopačtí policisté prošetřovali oznámení o fyzickém napadení v obci Lázně Bělohrad. Nic netušícího mladíka udeřil jeho vrstevník několikrát bezdůvodně pěstí do břicha a hlavy. Poškozený skončil v péči zdravotníků s tržnou ránou a zlomeným nosem. Násilník bude muset nyní svoje počínání strážcům zákona vysvětlit.
 
Kolem osmé hodiny ranní přijelo na čerpací stanici v Libáni osobní motorové vozidlo Škoda Felicia Combi bílé barvy. Řidič do nádrže natankoval přes třicet litrů benzinu a odjel bez zaplacení. Dosud neustanovený muž způsobil škodu ve výši tisíc korun. Kopidlenští policisté věc prošetřují pro podezření ze spáchání přestupku proti majetku.
 
Již pět měsíců neplatí na svoji dceru výživné její devětadvacetiletý otec. V současné době dluh přesáhl částku 17 tisíc korun. Není to poprvé, co zapomněl na svoje povinnosti. V letošním roce ho již soud za obdobné počínání pravomocně odsoudil trestním příkazem. Vzhledem k tomu, že se takového jednání dopustil opakovaně v posledních třech letech, hrozí mu nyní až pětiletý trest odnětí svobody.
 
Jenom na malou chvíli, při vykládání zboží, opustila majitelka svoje nezajištěné vozidlo v Lázních Bělohradě. Toho ihned využil neznámý pachatel, který si všiml odložené kabelky. Z té odcizil peněženku. Nic netušící žena na krádež přišla až po dvou hodinách. Zloději šlo pouze o peníze, protože poškozená následně svoji peněženku našla, ale bez finanční hotovosti. Po nenechavci nyní pátrají novopačtí policisté.
 
Zřejmě během nočních hodin ze středy na čtvrtek 7. října navštívil zahrádkářskou kolonii v Jičíně neznámý pachatel. Překonal oplocení pozemku a dále násilím vnikl do několika chatek. Některé pouze prohledal, ale i tak majitelům způsobil nemalé starosti s uvedením do původního stavu. Z dalších si odnesl vařiče a motorovou pilu. Celková škoda se vyšplhala na šest tisíc korun. Policisté případ prošetřují pro podezření ze spáchání přečinu krádeže vloupáním a porušování domovní svobody. Zloději nyní hrozí až tři roky vězení.
 
V odpoledních hodinách se v několika vesnicích na Hořicku objevili cizinci s vozidlem Opel Omega stříbrné barvy, kteří místním občanům vnucovali značkové motorové pily za velmi dobrou cenu. Na základě včasného oznámení se tentokrát povedlo vykutáleným obchodníkům v jejich nekalém počínání zamezit. Policisté měli pochybnosti o pravosti značek nabízeného zboží. Po krátké době museli prodejci původ věcí vysvětlovat přivolaným pracovníkům Celní správy.
 
Před půlnocí ještě hlídka v Jičíně vyjížděla prověřit oznámení o bezvládně ležícím muži na komunikaci. Po příjezdu ihned zjistili, že se jedná o jim známého mladíka, který se zřejmě unavil požitím alkoholu. Do postele ho nakonec doprovodil jeho otec.
por. Bc. Petr Janda
08. 10. 2010

vytisknout  e-mailem