Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Rodinné problémy řešil muž svérázným způsobem 

 
 
Během uplynulých 24 hodin se na Jičínsku nestalo nic mimořádného.
 
V dopoledních hodinách dokumnetovali policisté případ zakousnutých a potrhaných králíků a slepic v Sobčicích. Všech 133 ušáků a 9 nosnic má zřejmě na svědomí smečka rotvajlerů místního občana. Případ šetří muži zákona jako přestupek proti pořádku ve státní správě a proti pořádku v místní samosprávě.
 
Dále muži zákona vyjeli do obce Veliš, kde se neznámý pachatel vloupal do kůlny a zahradního domku. Uvnitř odcizil motorovou pilu, elektrické nůžky na živý plot, nádobí a oblečení. Majitel vyčíslil celkovou škodu na částku nejméně 12 tisíc korun.
 
Rodinné problémy se rozhodl vyřešit svérázným způsobem muž na Hořicku, který po desáté hodině dopolední vyházel své bývalé manželce, se kterou žije pod „jednou střechou“, její věci. A tak venku skončil botník, koš na prádlo a další zařízení. Nutno podotknout, že již v minulosti hrubě narušoval vzájemné soužití různými schválnostmi, kdy v nočních hodinách nahlas pouštěl televizor či radiopřijímač a nebral přitom zřelet na bývalou manželku. Případ šetří policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
 
V odpoledních hodinách vyjeli policisté do Hořic, kde se vloupal dosud neznámý pachatel do  vozidla Iveco Daily, které bylo zaparkované před jedním z domů na náměstí. Uvnitř následně odcizil kasírtaštu  s téměř šedesátitisícovou hotovostí.  
 
Povolání exekutora rozhodně nepatří k těm nejoblíbenějším. Mnohým dlužníkům už jen při vyslovení tohoto názvu vstávají doslova vlasy hrůzou na hlavě. Podobné pocity prožívala včera před polednem žena z Libáně, kterou právě jeden z nich „poctil“ návštěvou. Nepřišel však na kávu, ale pro dlužnou částku. Vzhledem k tomu, že si žena nebyla jista, zda je povinna ho pustit do domu, obrátila se proto na policii. Službu konající policista jí vysvětlil, jak se má zachovat a co má v dané situaci dělat.
 
Po šestnácté hodině se obrátila na policii žena z malé obce na Kopidlensku s tím, že ji fyzicky napadl vnuk, který ji udeřil do ramene. Dále uvedla, že spolu mají déletrvající spory, které se týkají peněz. Nakonec si oznámení rozmyslela s tím, že vše ještě jednou zváží, a poté se rozhodne, jaké další kroky učiní.
 
V podvečerních hodinách se volně potuloval ulicemi Jičína pes, zřejmě kokršpaněl, který byl bez vodítka. Došel až do ulice Čechova, kde už na něj čekali strážníci městské policie. Ti chlupáče odchytili a následně umístili do útulku, kde si ho může vyzvednou jeho páníček.
nprap. Hana Klečalová
19. 11. 2009

vytisknout  e-mailem