Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

"Záchranka", jako taxi služba ? 

 
 
 
V úterý 29. prosince se na Jičínsku nic mimořádného nestalo. 
 
V ranních hodinách vyjeli policisté do obce Ledkov, kde se dosud neznámý pachatel vloupal do komory a obytné části rodinného domu. Uvnitř odcizil „pouze“ travní sekačku s pojezdem v hodnotě 10 tisíc korun. Případ šetří muži zákona jako trestný čin krádeže a porušování domovní svobody.
 
Po poledni oznámil na linku 158 řidič nákladního vozidla, že mu někdo odcizil peníze a batoh. Vše se odehrálo na parkovišti u benzínové čerpací stanice na obchvatu Jičína, kde řidič parkoval. Během osmi minut, kdy byl v obchodě, se mu do kabiny vozidla vloupal neznámý pachatel, který si z ní odnesl pokladnu s finanční hotovostí a batoh s osobními věcmi a navigací. Celková škoda byla vyčíslena na 64 tisíc korun.
 
Pro zásoby alkoholu na poslední den v roce se vydala v podvečerních hodinách osmnáctiletá slečna do jednoho z obchodních domů v Jičíně na autobusovém nádraží. V oddělení lihovin si vybrala zboží v hodnotě 200 korun, které si uložila pod bundu a takto se vydala k pokladnám, kterými prošla bez zaplacení. Daleko se však nedostala. Za pokladní zónou ji totiž zadrželi pracovníci bezpečnostní služby, kteří vše oznámili na policii. A tak slečna nejenže musela zboží vrátit, ale navíc dostala v blokovém řízení pokutu ve výši 1 tisíc korun. Nutno podotknout, že nebyla sama, kdo zde kradl. Dalším hříšníkem byl pro zněmu čtyřiadvacetiletý muž. Ten sice odcizil zboží „jen“ za 100 korun, přesto i on odešel s pokutou ve výši 1 tisíc korun.
 
Před dvacátou hodinou si ustlal před vchodem do restaurace ve Staré Pace pes, něco mezi vlčákem a dobrmanem, a nechtěl se hnout. Vzhledem k tomu, že si s ním obsluha nevěděla rady, obrátila se na policii. Hlídka na místě kontaktovala místostarostu obce, který se ochotně psa ujal s tím, že mu zařídí pobyt v útulku. 
 
Po jednadvacáté hodině si zavolal rychlou záchrannou službu silně podnapilý muž, který se vracel v obci Pecka s partou stejně „vyzdobených“ osob z restaurace domů. Dispečerce na lince 155 líčil, že má zdravotní potíže, které však nedokázal specifikovat. Zřejmě se mu nechtělo šlapat domů pěšky, a tak se domníval, že by pro něj mohla přijet rychlá záchranná služba. To se ale zmýlil. Místo záchranky vyjeli policisté. Ještě před jejich příjezdem však stačil rozjařené partě řádně domluvit syn údajně nemocného muže, který navíc odvolal vozidlo záchranné služby. 
 
Hodinu po půlnoci kontrolovala policejní hlídka ve Vysokém Veselí osobní motorové vozidlo Škoda 105, které řídil sedmadvacetiletý muž. Vzhledem k tomu, že má rozsudkem Okresního soudu v Jičíně vysloven do roku 2011 zákaz řízení všech motorových vozidel, vyslechl si ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.
 
Ve čtyři hodiny ráno vyjeli muži zákona do obce Kozojedy, kde během noci velmi pilně „pracoval“ dosud neznámý pachatel. Ze zaparkované autobusu zde totiž odcizil téměř 100 litrů motorové nafty v hodnotě téměř 5 tisíc korun. Po pachateli a naftě, teď pátrají kopidlenští policisté, kteří případ šetří jako trestný čin krádeže.
nprap. Hana Klečalová
30. 12. 2009

vytisknout  e-mailem