Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Stále více řidičů jezdí pod vlivem alkoholu 

 
Ve středu 15. července přijali policisté na lince 158 několik desítek hovorů, prováděli šetření k trestným činům a přestupkům a v neposlední řadě je zaměstnali i opilí řidiči.
 
V ranních hodinách natankoval  u benzínové čerpací stanice řidič do osobního motorového vozidla BMW přes 36 litrů naturalu v  hodnotě 1.100 korun a následně z místa bez zaplacení ujel. Ne však daleko. Po ujetí několika kilometrů  ho  kontrolovala policejní hlídka, která zjistila, že na místě spolujezdce sedí  sedmnáctiletá slečna. Vzhledem k tomu, že se jednalo o dívku, která utekla z výchovného ústavu, putovala tam,  kam patří. Řidič, třiadvacetiletý mladík zase pro změnu nebyl schopen předložit svůj řidičský průkaz. A ani nemohl, protože žádný nevlastní. Z tohoto důvodu si vyslechl ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestného činu řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění. Co se týká případu  neuhrazeného   benzínu, tak ten šetří policisté   jako přestupek proti majetku.
 
Dále prováděli muži zákona šetření k případu krádeže osobního motorového vozidla Škoda Octavia, které odcizil dosud neznámý pachatel v Libošovicích. Hodnota vozidla byla v tomto případě vyčíslena na 72 tisíc korun.
 
Po jedenácté hodině dopolední na sebe upozornil  svojí nebezpečnou  jízdou    třiačtyřicetiletý řidič, který se v Jičíně proháněl vozidlem Seat Ibiza v protisměru jednosměrné ulice. Tak závažného přestupku si nemohli policisté nevšimnout, a tak řidiče okamžitě zkontrolovali. Nutno podotknout, že se nestačili divit. Řidič byl totiž téměř „namol“. Provedená dechová zkouška u něj prokázala přes 1.9 promile alkoholu. A tak si ještě téhož dne vyslechl ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí až roční vězení.
 
Po poledni se přehnala nad obcí Skuřina a jejím okolí bouřka, která za sebou zanechala vyvrácené stromy, spadlé dráty elektrického vedení a neskutečné množství bahna na silnicích. Na odklízení škod se podíleli jak hasiči, tak i energetici.
 
Po sedmnácté hodině natankoval řidič osobního vozidla Škoda Favorit u benzínové čerpací stanice v Milovicích benzín za  200 korun, a poté z místa odjel, aniž by útratu uhradil. Svoji chybu si ovšem po chvíli uvědomil, vrátil se zpět a dluh zaplatil.
 
Po půlnoci kontrolovala policejní hlídka v Jinolicích osobní motorové vozidlo Ferrari Spider, které řídil pětatřicetiletý muž. V  okamžiku, kdy otevřel dveře, bylo jasné, že se před jízdnou řádně posilnil alkoholem. Provedená dechová zkouška totiž u něj prokázala přes 1.8 promile alkoholu. A tak nejenže musel své   krásné vozidlo odstavit, ale navíc  „přišel“ i o svůj řidičský průkaz. 
nprap. Hana Klečalová
16. 7. 2009

vytisknout  e-mailem