Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Pes zadržoval cyklistu 

 
Úterý 26. května nebylo z pohledu policistů nijak vyjímečné.
 
V ranních hodinách eskortovali policisté na základě příkazu k dodání do výkonu trestu odnětí svobody dvaatřicetiletého muže z Kopidlenska do Věznice v Hradci Králové, kde se za ním před polednem zavřela vstupní brána.
 
Obchod po internetu má jistě své výhody, ale i nevýhody. Jednou z nich je, že kupující do poslední chvíle neví, zda zásilka bude skutečně obsahovat objednané zboží. A právě na to doplatil jeden z kupujících z Jičínska, který si přes internet objednal mobilní telefon Nodia N95 8 GB. Jaké však bylo jeho překvapení, když v zásilce nenašel vysněný mobil, ale starý rozbitý reproduktor. Nutno podotknout, že ho vyšel velmi draho, neboť za zásilku zaplatil 4.130 korun. Případ šetří policisté jako přestupek proti majetku.
 
Po poledni došlo poryvem větru k pádu drátů vysokého napětí na jeden z  pozemků v Mlýnci na Kopidlensku. Po jejich dopadu na zem se vzňala suchá tráva. Požár   naštěstí zaznamenali sousedé, kteří ho také hned uhasili. O spalé elektrické vedení se postarali pracovníci východočeské energetiky. 
 
V podvečer pak zaměstnala policisty na několik hodin  tragická dopravní nehoda, která si vyžádala život šestatřicetiletého motocyklisty. Ten jel ve směru od Jičína na Úlibice, kdy na přímém úseku vozovky brzdil za nákladním vozidlem Mercedes s návěsem, jehož řidič měl vybočit do levého jízdního pruhu. Následně došlo ke střetu obou vozidel, po kterém motocyklista upadl na zem a motocykl pokračoval dál přes středová lanová svodidla do protistměru, kde narazil do dodávkového vozidla Ford Tranzit. To se stalo neovladatelným, přejelo přes svodila do protisměru, kde vjelo do hlubokého příkopu. Řidič kamionu, který z místa nehody ujel, byl o několik hodin později vypátrán na okrese Trutnov. Příčiny střetu a míra zavinění jsou předmětem dalšího šetření.
Při nehodě utrpěl řidič dodávky zranění, se kterým byl převezen do nemocnice v Jičíně. Těžce zraněný motocyklista na místa zemřel. Alkohol u řidiče tranzitu byl vyloučen dechovou zkouškou a celková škoda byla vyčíslena na 220 tisíc korun.
 
Po půlnoci volal na linku 158 cyklista, že stojí v Jičíně na kruhovém objezdu ve směru na Mladou Boleslav a nemůže dál. V cestě mu totiž stál velký pes, který na něj vrčel a nechtěl se ze silnice hnout. Vzhledem k tomu, že se ho cyklista bál, seskočil z kola a čekal co bude následovat. Pes ho velmi bedlivě hlídal a v okamžiku, kdy se jen lehce pohnul, začal na něj útočit. Z tohoto důvodu raději stál muž v pozoru a čekal na pomoc. Ta dorazila během chvilky. Na místo přijela hlídka městských strážníků, která nejdříve zjistila majitele psa. Ten si poté chlupáče, který mu utekl, odvedl domů. Až poté mohl cyklista pokračovat v další jízdě k domovu.  
nprap. Hana Klečalová
27. 5. 2009
 

vytisknout  e-mailem