Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Z policistů byli taxikáři 

 
 
V úterý 3. března byl na Jičínsku z pohledu policistů celkem klid.
 
V ranních hodinách žádala přítomnost policie žena z  Nové Paky, kterou v jejím bydlišti „navštívil“ exekutor. Nechtěla, aby zabavoval její věci, když dlužníkem není ona, ale její syn. Hlídka jí na místě vše vysvětlila a odkázala na exekutorskou komoru.
Dále vyjeli muži zákona do Hořic, kde se neznámý pachatel vloupal do dílny jedné z firem. Uvnitř pak odcizil úhlovou brusku, startovací kabely, hasák a další věci. Majitel vyčíslil celkovou škodu na částku na téměř 18 tisíc korun. 
V dopoledních hodinách si „zahráli“ novopačtí policisté na taxikáře. Osmačtyřicetiletý muž z Lázní Bělohradu totiž nereagoval na předvolání soudce Okresního soudu v Jičíně  a ani nepovažoval za nutné se mu omluvit, proto ho muži zákona bezplatně svezli do sedmnáct kilometrů vzdálené budovy  soudu  policejním vozidlem. Zpáteční „jízdenku“ už ovšem zajištěnou neměl.  
Není snad dne, aby policisty nezaměstnaly sousedské neshody. Ne jinak tomu bylo i včerejšího dne, kdy muži zákona vyjeli do  malé obce za Jičínem. Jeden ze sousedů zde měl, a to již po několikáté, neoprávněně ostříhat túje na vedlejším pozemku. V tomto případě se jedná o přestupek proti majetku a proti občanskému soužití.
O tom, že jsou mezi námi děti, kteří nevyrůstají ve zrovna příjemném a hlavně čistém prostředí se přesvědčili v odpoledních hodinách jičínští policisté. Na základě anonymního oznámení vyjeli do malé obce na Jičínsku, kde v rodinném domku žije ve velmi špatných hygienických podmínkách matka se svou nezletilou dcerkou. V tomto případě věc předali muži zákona místě příslušnému sociálnímu odboru Městského úřadu v Jičíně.
Žádnou radost neměl majitel vozidla Škoda Felicia, který po příchodu k autu zjistil, že má prázdnou přední pneumatiku. Vzhledem k tomu, že parkoval v Jičíně na sídlišti, domníval se, že mu ji někdo schválně poškodil. Při bližší prohlídce však žádné viditelné poškození nezjistil, a tak usoudil, že se zřejmě kolo samovolně vypustilo.
Po patnácté hodině vyjeli muži zákona v Jičíně do ulice Kosmonautů, kde dvaasedmdesátiletá žena nevycházela z bytu a nereagovala na zvonění. Na místo se dostavil i její bratr, který byt otevřel. Ženu našli ležet na zemi a vzhledem k tomu, že evidentně potřebovala lékařskou pomoc, byla převezena rychlou záchrannou službou do nemocnice v Jičíně. 
V podvečerních hodinách se policisté zaměřili i na řidiče. Nutno podotknout, že na prvního hříšníka nemuseli dlouho čekat. V Jičíně v Ruské ulici kontrolovali osobní motorové vozidlo Ford Fiesta, které řídil pětadvacetiletý muž z okresu Jičín. Už z prvního kontaktu bylo zřejmé, že si před jízdou dal něco na kuráž. To také potvrdila provedená orientační zkouška na přítomnost omamných a psychotropních látek, která byla pozitivní na látku cannabis, což také sám nakonec potvrdil. Po tomto zjištění mu byla zakázána další jízda a rovněž na místě „přišel“ o řidičských průkaz.
Další řidič, který uvízl v policejní síti sice neřídil pod vlivem psychotropních látek, ale pro změnu pod vlivem alkoholu. V tomto případě se jednalo se o pětadvacetiletého mladíka, kterého policejní hlídka kontrolovala v Újezdu pod Troskami, kde řídil osobní motorové vozidlo Mazda MX 5. Řidič sám uvedl, že před jízdou vypil jedno dvanáctistupňové pivo. Následně policisté v jeho dechu naměřili 0.28 promile alkoholu. Z tohoto důvodu mu také na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu.
nprap. Hana Klečalová
4. 3. 2009
 
 
 

 

vytisknout  e-mailem