Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Soba z Norska postrádal opilý šprýmař 

V úterý 22. prosince byl na Jičínsku z pohledu policistů celkem klid.
 
V ranních hodinách vyjeli muži zákona do Starého Místa, kde dosud neznámý pachatel odcizil z nedostatečně zajištěného sklepa Aku šroubovák, elektrické bourací kladivo Makita a úhlovou brusku Einhel vše v celkové hodnotě 11 tisíc korun. Případ šetří policisté jako trestný čin krádeže a porušování domovní svobody. 
 
Po poledni se jičínští policisté zaměřili na řidiče, kteří parkovali kde se dalo. Mnozí z nich parkovali v  Palackého ulici, kterou úplně zablokovali. A tak hříšníky čekal po návratu k vozidlu lístek s výzvou, aby se dostavili na místní obvodní oddělení k vyřešení přestupku.
 
V odpoledních hodinách vyjeli muži zákona do Miletína, kde „boural“ totálně opilý, pětapadesátiletý řidič. Ten se nejdříve řádně posilnil v místní restauraci, a poté usedl za volant svého vozidla Škoda Forman. Po sedmi pivech a pěti becherovkách však daleko nedojel. Jeho jízda skončila nárazem do zaparkovaného vozidla Fiat Tipo, které tímto poškodil. Ke zranění osob nedošlo a celková škoda byla vyčíslena na 3 tisíce korun.
 
Ve večerních hodinách oznámil na linku 158 mužský hlas, že mu neznámý zloděj odcizil živého soba, kterého měl u svého domu v Železnici. Dále uvedl, že zvíře pochází z Norska, kdy jeho současná hodnota činí nejméně 180 tisíc korun. Nutno podotknout, že celý telefonát zněl velmi legračně až podezřele. Muž se totiž nechtěl představit a navíc soudě podle hlasu, byl zřejmě opilý. I přesto na místo vyjeli muži zákona, kteří postupně prošli celou obec. Žádného chovatele sobů   však nenašli. Zřejmě se jednalo o nějakého šprýmaře, který se tímto způsobem bavil. 
 
To ve večerních hodinách se bavili čtyři mladíci v Jičíně tím, že házeli lidem sníh do oken. Další výrostci, pro změnu v Budčevsi, házeli zábavnou pyrotechniku a tím obtěžovali místní občany.
 
Pro něco ostřejšího se vydal v pozdních nočních hodinách do jednoho o obchodních domů v Jičíně na autobusovém nádraží osmnáctiletý mladík. V oddělení lihovin si vybral půllitrovou lahev fernetu v hodnotě 144 korun, kterou si uschoval pod bundu. Následně se odebral k pokladnám, kterými prošel bez zaplacení. Nutno podotknout, že než stačil lahodný mok ochutnat, už ho drželi pracovníci bezpečnostní služby, kteří vše oznámili na policii. Přivolaná hlídka mladíka náležitě odměnila, a to blokovou pokutou ve výši 1 tisíc korun.
 
Před půlnocí kontrolovala policejní hlídka v Nové Pace v ulici U Stadionu osobním motorové vozidlo Škoda Fabia, které řídil třiadvacetiletý muž. Už jak otevřel dveře, bylo policistům jasné, že se před jízdou řádně posilnil alkoholem. A nemýlili se. Provedená dechová zkouška u něj prokázala přes 1 promile alkoholu. A tak v další cestě už pokračoval jen pěšky.
nprap. Hana Klečalová
23. 12. 2009
 

vytisknout  e-mailem