Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Policisty zaměstnali drobní zloději 

Poslední březnový den byl na Jičínsku celkem klidný. Kromě několika krádeží v obchodech se nic mimořádného nestalo.
 
V ranních hodinách vyjeli policisté do  obchodního domu v Jičíně v Hradecké ulici, kde byla při krádeži přistižena jedna ze zákaznic. Jednalo se o jednačtyřicetiletou ženu, která si v oddělení oděvů na sebe navlékla několik trik a takto se snažila zboží pronést přes pokladnu. K její smůle ji přistihli pracovníci místní ostrahy, kteří vše oznámili na policii. Hlídka pak žena na místě vyměřila v blokovém řízení pokutu ve výši 1 tisíc korun.
 
Poté muži zákona asistovali při otevření bytu v Jičíně v ulici Kosmonautů, který si majitelka nedopatření zabouchla. Dovnitř ji nakonec pomohli až přivolaní hasiči, kteří překonali zámek u hlavních dveří.
 
V odpoledních hodinách  hlídka vyjela v Jičíně do dalšího z obchodních domů, tentokrát na autobusové nádraží. Zde si pro změnu přisvojil šestnáctiletý mladík propojovací kabely k elektronice v hodnotě 400 korun. I jemu se nechtělo za vybrané zboží platit, a tak se ho snažil pronést přes pokladnu. Zde byl zadržen pracovníky místní ostrahy, kteří vše oznámili na policii. Muži zákona věc s mladíkem vyřídili na místě blokovou pokutou ve výši 1 tisíc korun.
 
Po sedmnácté hodině splnil svoji občanskou povinnost anonym, který oznámil na linku 158, že se v Nové Pace pohybuje osobním motorovým vozidlem opilý řidič. Dále k němu uvedl, že téměř každý den jezdí autem do jedné z místních hospod, kde popijí alkohol a poté jede autem domů. I když policisté hned vyjeli na místo, přesto nikde žádného opilého řidiče nepotkali.
 
Ve večerních hodinách oznámil na linku 158 náhodný řidič, že za obcí Úlibice stojí odstavená nákladní souprava, která není nijak označená ani osvětlená. I když policisté, kteří vyjeli na místo, zjistili, že je již vozidlo označené, přesto si   ho řádné prohlédli. Nutno podotknout, že se nestačili divit. Mělo totiž propadlou technickou kontrolu a navíc jeho pneumatiky byly opotřebované pod stanovenou mez. Z tohoto důvodu se řidič vozidla spojil s jeho  majitelem, který přijel na místo. V okamžiku, kdy si všiml u vozidla policistů, ani nezastavil a pokračoval v jízdě dál. Asi moc dobře věděl proč.
 
Po jednadvacáté hodině kontrolovala policejní hlídka v Kopilně osobní motorové vozidlo Škoda Favorit, které řídila šestapadesátiletá žena z okresu Jičín. Už jak otevřela dveře, bylo policistům jasné, že se před jízdou patřičně posilnila alkoholem, což také potvrdila provedená dechová zkouška. V jejím dechu muži zákona naměřili přes 0.8 promile alkoholu. A tak řidičce, která by snad měla vědět, že alkohol za volant nepatří, zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. 
 
Těsně před zavírací dobou odhalili pracovníci místní ostrahy jedno z obchodních domů v Jičíně na autobusovém nádraží nepoctivého zákazníka, který zde odcizil baterie monočlánky v hodnotě 200 korun. Následně vše oznámili na policii, kdy hlídka na místě vyměřila dvaačtyřicetiletému muži pokutu ve výši 1 tisíc korun.
nprap. Hana Klečalová
1. 4. 2009
 

vytisknout  e-mailem