Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Opilý řidič přišel o řidičský průkaz 

 
 
Ve čtvrtek 3. prosince přijali policisté na lince 158 několik desítek hovorů, vyšetřovali trestné činy a přestupky a v neposlední řadě je zaměstnali drobní zloději a podvodníci.
 
Nepříjemné překvapení čekalo v ranních hodinách na majitele novostavby rodinného domu v obci Pařezská Lhota. V okamžiku, kdy otevřel vstupní dveře, se na něj vyvalil hustý dým a štiplavý kouř. Poté co celý objekt vyvětral, zjistil, co se stalo. Do domu se vloupal neznámý pachatel, který se chtěl zřejmě ohřát. A tak si za použití nalezeného kanystru s benzínem zatopil v kamnech. Přitom pravděpodobně došlo k explozi a následnému požáru. Ten měl za následek poškození oken, dřevěných nosných trámů a dalšího zařízení. Majitel vyčíslil škodu na částku nejméně 35 tisíc korun. Případ šetří jičínští policisté.
 
Během dne vnikl dosud neznámý zloděj od objektu jedné z firem v  Lázních Bělohrad, kde se  v nestřeženém okamžiku dostal do volně přístupné kanceláře, ze které odcizil dvě dámské peněženky. Jejich majitelky tak přišly o své osobní doklady, peníze a další písemnosti. Celková škoda byla vyčíslena na více jak 3 tisíce korun. Po drzém zloději pátrají novopačtí policisté, kteří případ šetří jako přestupek proti majetku.
 
Po poledni se potuloval ve Kbelnici špinavý a velmi zanedbaný muž. Hlídka, která ho na místě zkontrolovala, zjistila, že se jedná o čtyřicetiletého, cizího státního příslušníka. Ten na otázku, co zde pohledává, uvedl, že je turista, a že naším krajem pouze prochází.
 
Rozepře mezi sedmnáctiletou slečnou a čtrnáctiletou dívkou vyvrcholila v odpoledních hodinách na jičínském autobusovém nádraží v napadení. Starší z nich měla po slovní rozepři strčit do školačky takovým způsobem, že až upadla na lavičku. Zde ji navíc měla chytit pod krkem a přitom udeřit do tváře, která ještě dlouho potom nesla stopy jejího útoku. Případ šetří muži zákona jako přestupek proti občanskému soužití.
 
Do dvacáté hodině se vydal do jednoho z obchodních domů v Jičíně na autobusovém nádraží pětačtyřicetiletý muž. V oddělení lihovin si vybral půllitrovou lahev fernetu, kterou si uschoval pod bundu. Takto se vydal k pokladnám, kterými prošel bez zaplacení. Z lehce získaného moku se však dlouho neradoval. Za pokladní zónou ho totiž zadrželi pracovníci místní bezpečnostní služby, kteří vše oznámili na policii. A tak nejenže musel zboží vrátit, ale navíc dostal v blokovém řízení pokutu ve výši 1 tisíc korun.
 
Podnapilý domovník se dobýval po třiadvacáté hodině do bytu své sousedky v Dětenicích. Vzhledem k tomu, že z něj měla žena strach, raději vše oznámila na policii. Hlídka na místě zjistila, že si muž pouze spletl dveře bytu a v domnění, že jde k sobě se dostával k sousedce. A tak poté, co ho    muži zákona nasměrovali do jeho obydlí, nastal v domě naprostý klid.
 
Ve tři hodiny ráno kontrolovala policejní hlídka na obchvatu Jičína osobní motorové vozidlo Škoda Favorit, které řídil dvaatřicetiletý muž. Nutno podotknout, že řidiče nebyl zrovna z kontroly nadšen. A nebylo se co divit. V dechu mu totiž policisté naměřili přes 0.6 promile alkoholu. A tak nejenže přišel o svůj řidičský průkaz, ale navíc mu byla zakázána další jízda.
nprap. Hana Klečalová
4. 12. 2009

vytisknout  e-mailem