Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Opilí hosté požadovali další alkohol  

V úterý 13. července přijali policisté na lince 158 několik desítek hovorů, vyšetřovali přečiny a přestupky a v neposlední řadě je zaměstnali i nezodpovědní a neukáznění řidiči.
 
V ranních hodinách vyjeli muži zákona v Jičíně do Husovy ulice, kde se střetly dvě dodávky. Nakonec se oba řidiči na místě dohodli a společně vyplnili euroformulář.
 
Příbytek o rozloze několika metrů čtverečných, zamřížované okno a tvrdá postel. Řeč je o vězeňské cele, která až do včerejšího dne marně čekala na jednačtyřicetiletou ženu z okresu Jičín. Té se pochopitelně do výkonu trestu odnětí svobody nechtělo, a tak děla vše proto, aby se nástupu vyhnula. „Čáru přes rozpočet“ jí nakonec udělali policisté, kteří jí včera dopoledne vypátrali v jejím bydlišti a následně převezli  do Věznice v Hradci Králové, kde stráví několik dalších měsíců.
 
Po deváté hodině dopolední se obrátil na linku 158 majitel rodinného domu ve Sběři s tím, že na dvoře našel zcela vysíleného závodního holuba. Policisté oznámení předali pracovníkům záchranné stanice pro hendikepovaná zvířata, kteří se s nálezce domluvili na dalším postupu.
 
Problémy s bývalým přítelem měla v dopoledních hodinách mladá žena v malé obci nedaleko Jičína. Muž, se kterým se rozešla, totiž nechtěl opustit její byt. Nakonec  si přece jen pod dohledem hlídky sbalil věci, které si nanosil do svého vozidla a odjel.  Přitom, ale zapomněl na jednu  důležitou věc. Není totiž držitelem řidičského oprávnění. Tato skutečnost ovšem neunikla policistům, kteří ho vzápětí zkontrolovali.  O jeho osudu teď bude rozhodovat příslušný správní orgán.
 
Zpět do autoškoly by se měli vrátit řidiči, kteří neznají významy některých dopravních značek. Jako například řidič osobního vozidla Škoda Octavia, který po poledni zaparkoval v Jičíně na místě zákazu zastavení. Hlídka, která vyjela na místo, přestupek vyřídila v blokovém řízení.
 
Ve večerních hodinách ležel v Jičíně u kontejneru na autobusovém nádraží opilec. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o dvaatřicetiletého  muž z okresu Jičín, který byl tak opilý, že nemohl mluvit natož chodit. Navíc měl tržnou ránu na hlavě a nateklé oko. Kde k poranění přišel, nedokázal vysvětlit, pouze policistů uvedl, že během dne vypil asi tři litry vína. Nakonec na místo vyjela i záchranná služba, která muže převezla do Oblastní nemocnice v Jičíně, kde byl hospitalizován.  
 
Na podivné chování souseda, který seděl venku před domem s propanbutanovou lahví, upozornila před půlnocí žena z Hořic. Na místo vyjela policejní hlídka, která od muže zjistila, že se snažil doma bombu zapojit, ale vzhledem k tomu, že z ní začal unikat plyn, raději ji vynesl ven a teď čeká, až z ní celý obsah vyprchá. V tomto případě k  žádnému ohrožení na životě, zdraví ani majetku nedošlo.
 
Na hlučnou mládež si stěžovala několik minut před půlnocí žena  z malé obce na Kopidlensku. Mělo se jednat o  partu lidí, která se údajně velmi nahlas bavila u místní zastávky. Hlídka, která vyjela na místo, již nikoho nezastihla.
 
Po půlnoci měli „veselo“ v jedné z heren v Kopidlně. Pětice opilých hostů zde požadovala po barmanovi  pivo a k tomu něco ostřejšího. Ten jim ovšem nechtěl další alkohol nalít a problém byl na světě. Celá situace se uklidnila až v  okamžiku, kdy do herny vstoupili uniformovaní muži. Opilci  jako zázrakem vystřízlivěli a raději hned odešli domů.
nprap. Hana Klečalová
14. 7. 2010
 
 

vytisknout  e-mailem