Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Středen zájmu byly benzinové čerpací stanice 

V pondělí 27. července policisté na Jičínsku dokumentovali sedm trestných činů a devět přestupků a dále vyjižděli a řešili desítky oznámení na linku 158.
Před osmou hodinou ranní policisté z Obvodního oddělení Kopidlno přijali oznámení o pracovním úrazu v obci Libáň. Zde při opravě střechy, z dosud nezjištěných příčin, spadl z lešení muž na chodník. Na místě zasahoval vrtulník, který zraněného transportoval do nemocnice. Okolnosti celého případu jsou nyní v šetření.
 
V Hořicích policisté na služebně přijali jako nález zbraň. Tuto odevzdal muž, který provádí rekonstrukci domu. Při tom vyklízel půdu a zde narazil na starou brokovou zbraň. Na Jičínsku se odevzdalo od února do současné doby celkem osmdesát různých druhů zbraní.
Ještě dopoledne se na Kopidlensku vypravil k jedné z benzinových čerpacích stanic řidič vozidla Fiat, červené barvy, třídveřové provedení, který natankoval pohonné hmoty za částku převyčující 900 korun a z místa bez zaplacení odejel. V nočních hodinách se stalo terčen nevýtaného návštěvníka vybavení jiné čerpací stanice v této lokalitě. Neznámý pachatel se vloupal do stojanového vysavače a odcizil nerezový mincovník i s finanční hotovostí. Způsobená škoda přesáhla 3 tisíce korun.
 
V odpoledních hodinách kontrolovala hlídka v Jičíně řidiče osobního motorového vozidla Škoda. Při prováděné kontrole se dvaapadesátiletý muž podrobil dechové zkoušce na přítomnost alkoholu v dechu. Přístroj ukázal nekompromisně pozitivní hodnoty. Následovalo zadržení řidičského průkazu a zákaz další jízdy.
 
V jednom z obchodních domů v Hořicích zadrželi jednapadesátiletou ženu, která se snažila odcizit potraviny v částce převyšující 100 korun. Policisté věc vyřešili v blokovém řízení uložením pokuty v částce tisíc korun. Jiný způsob laciné obživy zvolil dvacetiletý mladík. Ten zašel bez peněz přímo do jedné z restaurací v Nové Pace a tam si naporoučel jídlo a pití za 650 korun. Při výzvě k zaplacení se všechno provalilo a tak i on skončil v rukách mužů zákona.
 
Do objektu jedné z benzinových čerpacích stanic v Robousích, přišel v nočních hodinách jednačtyřicetiletý muž, který se dožadoval zapůjčení svítilny. Tvrdil, že je na rybách u nedalekého rybníka a potřebuje si posvítit na ryby. Marně se mu snažila obsluha vysvětlit, že nejsou půjčovna. Nabídla mu, že si baterku může zakoupit. To muže ovšem tak rozlobilo, že všem přítomným sprostě vynadal. Nepochopený rybář bude muset nyní svoje jednání policistům vysvětlit.
 
Nad ránem jěště muži zákona vyjížděli do jedné z ubytoven na Kopidlensku, kde se šedesátiletý muž měl pokoušet o sebevraždu. Na místo se dostavil i lékař, který rozhodl následně o převozu do psychiatrické léčebny.
por. Bc. Petr Janda
28. 07. 2009

vytisknout  e-mailem