Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Ženu ničila škodlivá energie 

Linku tísňového volání 158 si ve středu 26. května spletlo několik volajících s linkou důvěry. Policistům se totiž svěřovali se svými problémy a starostmi. Jedním z nich byl i muž z Nové Paky, který neustále opakoval, že „přišel“ o práci a teď neví, co mám dělat. Vzhledem k tomu, že se jeho myšlenky točily i kolem sebepoškození, nenechali policisté nic náhodě a raději se za ním vydali. Hlídka, která vyjela na místo, zjistila, že muž potřebuje odbornou péči, a tak nakonec skončil v rukou lékařů, kteří se o něj postarali. Další, kdo měl velké problémy, byla žena z Jičína. Ta si pro změnu nerozumí se svými sousedy a obviňuje je z toho, že jí do bytu pouští škodlivou energii, která ji ničí. Policisté ženu vyslechli a doporučili, aby si jich nevšímala. Nakonec poděkovala a zavěsila.
 
Po poledni se obrátila na linku 158 žena z  Nové Paky s tím, že ji bývalý manžel fyzicky napadl.  Na místo vyjeli strážníci městské policie, kteří zjistili, že se nejednalo o fyzické, ale o slovní napadení. Nakonec muž, který byl opilý, z domu odešel. Ve večerních hodinách se ale vrátil a boucháním na dveře se domáhal vstupu dovnitř. Na místo opět vyjeli strážníci, za jejichž přítomnosti si vzal svoje věci a poté dům opustil.
 
Po třinácté hodině vypátrali kopidlenští policisté třiatřicetiletého muže, po kterém bylo vyhlášeno celostátní pátrání. O svoji svobodu se ovšem bát nemusel, neboť byl po provedených úkonech opět volný.
  
V odpoledních hodinách vyjela policejní hlídka v Jičíně do Barákovy ulice, kde opilý muž hulákal na chodbě domu a přitom slovně napadal sousedku. V tomto případě postačila ze strany policistů domluva, kterou muž  kupodivu pochopil a odešel do svého bytu.
 
Ve večerních hodinách upozornil všímavý občan na otevřené okno u osobního motorového vozidla Opel Astra, které bylo zaparkované v  Jičíně v ulici Přátelství. Vzhledem k tomu, že se ve vozidle nacházely dětské autosedačky a další věci, oznámil vše raději na policii. Hlídka, která vyjela na místo, vozidlo uzavřela a tím zabránila případnému vniknutí cizích osob.

 

Jako smyslu zbavený se choval ve večerních hodinách muž v  malé obci na Jičínsku, který napadl svoji manželku. Po slovní rozepři s ní začal cloumat a několikrát ji udeřil do hlavy. Žena utrpěla zranění, se kterým byla nucena vyhledat lékařské ošetření. Nejsmutnější je, že celému incidentu byly přítomny i jejich nezletilé děti. Případ šetří policisté jako přestupek proti občanskému soužití, kteří navíc neurvalce vykázali na deset dní ze společné domácnosti.

nprap. Hana Klečalová
27. 5. 2010
 
 
 
 
 
 
 

 

vytisknout  e-mailem