Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Soudce neměl pro muže dobré zprávy 

 
V pondělí 24. května byl po rušném víkendu na Jičínsku celkem klid. Jen tu a tam doznívaly v ranních hodinách  oslavy zisku zlata, které v neděli večer vybojovali naši hokejisté na mistrovství světa. Bujaré oslavy proběhly i v jedné z restaurací v Jičíně na Husově třídě, během kterých obsluhující pracovník tak skandoval, až nešťastnou náhodou poškodil číselný kód u zabezpečovacího zařízení.
 
Po deváté hodině dopolední navštívil jednu z prodejen v Hořicích nepoctivý zákazník. V oddělení uzenin neodolal šunkovému salámu za 50 korun a odcizil ho. K jeho smůle ho přímo při krádeži odhalily pracovnice prodejny, které vše oznámily na policii. Hlídka, která vyjela na místo, zjistila, že se jedná o devětačtyřicetiletého muže z okresu Hradec Králové. A nejen to. Po muži totiž bylo vyhlášeno celostátní pátrání.  A tak se nejdříve musel rozloučit s lupem, poté dostal pokutu ve výši  1 tisíc korun a nakonec ho policisté vyvezli k Okresnímu soudu do  Hradce Králové, kde na muže čekaly samé nepříjemné zprávy. Soudce totiž rozhodl o jeho vzetí do vazby. A tak ho policisté  převezli   do Vazební věznice v Hradci Králové, kde už na něj čekali.
 
Voda a velkým množstvím bahna se „prohnala“ v dopoledních hodinách obcí Dolany. Na vině byl přívalový déšť, který z přilehlých polí vehnal do dvorů j domů několikacentimetrovou vrstvu bláta. To se naštěstí nedostalo do domácností, a tak na majitele objektů čekal „jen“ venkovní úklid.
 
Před polednem vyjeli muži zákona  do obce Pecka, kde se na silnici nacházela velká olejová skvrna. Na místo vyjeli i hasiči, kteří  olej z vozovky odstranili. 
 
Několik minut po dvanácté hodině došlo v Jičíně v ulici Svatopluka Čecha ke střetu dodávkového a osobního vozidla Trabant. Při nehodě nebyl naštěstí nikdo zraněn. Oba účastníci nehody se nakonec  na místě domluvili a společně vyplnili euroformulář o dopravní nehodě.
 
V odpoledních hodinách si posvítili muži zákona na řidiče, kteří v Jičíně parkovali na místech zákazu stání a zastavení. Hříšníky na místě vyřídili blokovou pokutou.
 
Po patnácté hodině se měli pohybovat v Jičíně po sídlišti v ulici U Trati dva muži snědé pleti, kteří vystupovali jako zástupce společnosti zabývající se prodejem a opravou   mobilních telefonů. V jednom případě oslovili  starší ženu, které se pod záminkou opravy mobilního telefonu snažili dostat do bytu. Žena byla naštěstí velmi opatrná a ani jednoho z nich do bytu nepustila. Navíc vše okamžitě oznámila na policii. Hlídka, která vyjela na místo, už ale nikde povedou dvojici nezastihla. Jak je patrno z tohoto případu, podvodníci volí různé finty, jak se vetřít do bytů a domovů našich starších spoluobčanů.
nprap. Hana Klečalová
25. 5. 2010

vytisknout  e-mailem