Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Policisté vypátrali dvě hledané osoby 

Ve čtvrtek 1. července zaznamenali policisté zvýšený nápad trestné činnosti. Začali prověřovat deset nových trestných činů, kdy opět převažovaly majetkové delikty. Podařilo se jim také vypátrat dvě hledané osoby. První prázdninový den se v Jičíně muži zákona věnovali malým cyklistům na dopravním hřišti. Dohlíželi nad dodržováním pravidel silničního provozu a chybné chování dětem hned vysvětlovali. Při jízdě zručnosti vystupovali jako traťoví komisaři. V těchto letních měsících budou následovat ještě dvě podobné akce, které pořádá mateřské centrum Kapička. Policisté s pořadateli dlouhodobě spolupracují na dopravní výchově těch nejmenších.
 
Hned od rána začalo hřát sluníčko. V takových letních dnech je vhodné chránit si svůj zrak. Tak zřejmě uvažoval i devětatřicetiletý muž, který si zašel pro sluneční brýle do jednoho obchodního domu v Jičíně. Cena 111 korun se mu zdála asi příliš vysoká. Na pokladně je samozřejmě nezaplatil. Pozorný personál ho ale odhalil a předal policistům. Povedený zákazník opouštěl prodejní prostory bez zboží a ještě s uloženou blokovou pokutou ve výši tisíc korun.
 
Obdobně dopadli dva sběrači železného šrotu na Novopacku. Uklízeli staré věci z pozemku kolem chalupy. Mělo to malý háček. Pozemek nebyl jejich. Při odjezdu potkali majitele, který si naložený náklad okamžitě poznal. Přivolaní policisté případ vyřešili jako přestupek proti majetku uložením blokových pokut.
 
Během dvou let si pětačtyřicetiletý muž vypůjčil více jak 400 tisíc korun od několika poškozených žen. Peníze měl údajně použít pro svoje podnikatelské aktivity a další věci. Dohodnuté termíny vrácení finančních prostředků nedodržel. Nereagoval ani na opakované výzvy k zaplacení dluhu. Své počínání bude muset nyní vysvětlit novopackým policistům.
 
Odpoledne v prodejně v Jičíně odlákal od pokladny zákazník prodavačku. Dožadoval se předvedení vystaveného zboží. Necelých pět minut pak stačilo jeho společníkovi, který z kasy odcizil více jak 14 tisíc korun. Zloději z obchodu zmizeli dřív, než personál krádež zjistil. Případ nyní prošetřují jičínští policisté pro podezření ze spáchání přečinu krádeže.
 
Nemalé starosti si neopatrností způsobila ve čtvrtek nad ránem žena, která navštívila hernu v Lázních Bělohradě. Svoji kabelku si ponechala odloženou u stolu. Ta obsahovala také peněženku s finanční hotovostí a řidičským průkazem. Během večera se pak pohybovala různě po podniku. Při odchodu zjistila, že taška je pryč. Neznámý pachatel krádeží způsobil škodu přesahující tisíc korun. Novopačtí policisté případ prošetřují jako přestupek proti majetku.
 
Odpoledne vyjížděli hořičtí muži zákona do obce Miletín, kde se na místním koupališti návštěvník chladil ve vodě, ale i v oblečení. Při řešení jeho nevhodného chování zjistili, že dvaačtyřicetiletý muž je v pátrání po pobytu. Děčínský soud mu totiž již delší dobu nemohl doručit písemnost. Předání úředního dopisu pak proběhlo na policejní služebně. Hůře dopadl spolujezdec vozidla, které kontrolovali novopačtí policisté. Na šestatřicetiletého muže byl vydán příkaz k zatčení. Umístili ho do policejní cely, kde si počká na provedení eskorty dle pokynu příslušného soudu.
por. Bc. Petr Janda
02. 07. 2010

vytisknout  e-mailem