Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Opilý muž chtěl domů 

 
 
Ve čtvrtek 17. prosince měli plné ruce práce hlavně policisté ze skupiny dopravních nehod. Z důvodu nečekané sněhové nadílky, se kterou se někteří řidiči těžce vyrovnávali, vyšetřovali šest dopravních nehod, při kterých nebyl naštěstí nikdo zraněn. Celková škoda byla vyčíslena na 320 tisíc korun.  
 
V ranních hodinách vyjeli muži zákona spolu s hasiči do Sobčic, kde na návsi v blízkosti kostela hořel jasan. O hořící strom se na místě postarali hasiči, a tak mohli policisté pokračovat do Milovic, kde třiadvacetiletá řidička osobního vozidla Škoda Octavia narazila do stromu. Při průjezdu levotočivé zatáčky zřejmě nepřizpůsobila rychlost stavu a povaze vozovky, dostala smyk, vyjel mimo vozovku, kde narazila do vzrostlého stromu. Ke zranění osob nedošlo a celková škoda byla vyčíslena na 40 tisíc korun.
 
Po poledni se obrátil na policii mladý muž z Kopidlenska s tím, že mu jeho bývalá družka brání ve styku s jejich dětmi. Dále uvedl, že se s nimi odstěhovala a odmítá mu sdělit místo jejich současného pobytu. Případ šetří muži zákona jako přestupek proti občanskému soužití.
 
Před čtrnáctou hodinou uvízl řidič nákladního vozidla Daf s návěsem na zasněžené vozovce za obcí Jičíněves, kdy částečně sjel do příkopu. „Co čert nechtěl“, jelo v té době  za ním další nákladní vozidlo, které nemohlo projet. Zůstalo stát, a tak  se stala vozovka absolutně neprůjezdnou. Policisté okamžitě vyrozuměli správu a údržbu silnic a hasiče. Nakonec na místo dorazili majitelé obou vozidel, kteří zajistili přeložení nákladu, a poté za pomocí větví se snažili vozidlo z příkopu vyprostit.   To se jim po dvou hodinách podařilo a vozovka se tak stala opět plně průjezdnou.  
 
Z domu s pečovatelskou službou odešel v odpoledních hodinách jen v pantoflích, svetru a teplákách jeden ze seniorů. Muž se vydal až na druhý konec města, kde ho naštěstí našla hlídka policie. A tak vše dobře dopadlo a starý pán byl po hodinové vycházce opět v teple domova.
 
V podvečerních hodinách zaměstnal policisty nepoctivý zákazník, který odcizil v jednom z obchodních domů v Jičíně v Hradecké ulici pánský deodorant. Z lupu se radoval jen do chvíle, než ho za pokladní zónou zadrželi pracovníci místní bezpečnostní služby, kteří vše oznámili na policii. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o šestnátiletého mladíka, který již byl za obdobou trestnou činnost v posledních třech letech pravomocně odsouzen. více ...
 
V nočních hodinách se obrátil na policii v Hořicích muž s dvouletým dítětem s tím, že se se svojí družkou dostal do finanční krize, kterou ona řeší častým požíváním alkoholu. Dále uvedl, že má strach o jejich dceru neví na koho se má v této situaci obrátit. Nakonec se s policisty dohodl, že nejlepším řešením bude návštěva příslušného odboru na Městském úřadu v Hořicích.
 
Na velký hluk si stěžovali hodinu po půlnoci majitelé bytů jednoho z panelových domů v Nové Pace v ulici U Studénky. Na místo okamžitě vyjela policejní hlídka, která před domem našla silně podnapilého, čtyřiačtyřicetiletého muže. Ten i když bydlí v nedaleké obci a k domu nemá žádný vztah, přesto se snažil odekmknout svými klíči hlavní vchod, což se mu pochopitelně nedařilo. A tak s dveřmi „lomcoval“ až vzbudil téměř celý dům. Vzhledem k tomu, že měl problémy s rovnováhou a neustále padal na zem, vyzvali ho policisté k provedení rientační dechové zkoušky, která u něj prokázala přes 2.14 promile alkoholu. A tak bylo jasné, kde stráví noc. Útočištěm se mu stala Protialkoholní záchytná stanice v Hradci Králové, kde ho policisté nad ránem předali do rukou odborníků.
nprap. Hana Klečalová
18. 12. 2009

vytisknout  e-mailem