Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Pes, nejlepší přítel člověka 

 Pondělí 26. dubna bylo na Jičínsku nabité událostmi.
 
V ranních hodinách vyjeli muži zákona do Lázní Bělohradu, kde se během noci vloupal dosud neznámý pachatel do dvou rodinných domů. Vůbec mu přitom nevadilo, že obyvatelé domů spí  v pokojích a klidně kradl. Zájem měl pouze o peníze, které kupodivu našel. A tak mu „noční výlet“ vynesl téměř 50 tisíc korun. Po pachateli pátrají novopačtí policisté, kteří případ šetří jako přečin krádeže.   více ...
 
Dále cesta zavedla policisty do Vřesníku, kde vyšetřovali dopravní nehodu. Řidič osobního vozidla Mercedes 250 D zde nezvládl řízení, vyjel mimo vozovku na louku, kde skončil v meliorační strouze. Všiml sti toho náhodně projíždějící řidič, který vše oznámil na policii. Nutno zdůraznit, že  tím šoférovi mercedesu asi žádnou radost neudělal. Byl totiž silně pod vlivem alkoholu, neboť provedená dechová zkouška u něj prokázala přes 3 promile alkoholu. Naštěstí s ním cestoval i jeho bernský salašnický pes,  který se o něj pěkně postaral. I když na policisty nejdříve vrčel, nakonec se přece jen uklidnil a nechal je pracovat. Řidič, který zásluhou své nezodpovědnosti přišel na místě o svůj řidičský průkaz, teď navíc čelí podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok. Pak by  se už o něj jeho čtyřnohý přítel starat nemohl. Celková škoda byla vyčíslena na 1 tisíc korun. 
 
Žvýkačkový fantom řádí v těchto dnech v Lázních Bělohradě. V jednom z obchodů naprosto nepozorovaně odcizil několik desítek balení žvýkací gumy v hodnotě nejméně 1.500 korun. Případ šetří policisté jako přestupek proti majetku.
 
Před polednem se obrátil na linku 158 náhodný řidič s tím, že u Starého Místa vbíhají do vozovky osoby snědé pleti a tím nutí projíždějící řidiče zastavit. V těchto případech se většinou jedná o cizince, kteří takto obtěžují motoristy a těm, kteří zastaví, pak nabízejí zaručeně kvalitní zboží. Hlídka, která vyjela na místo, však již nikoho nenašla.
 
Pro dřevo a klestí na zátop se vydalo v odpoledních hodinách do lesního porostu u Staré Paky několik osob. K jejich smůle je přímo při krádeži odhalil majitel lesa, který jim však nakonec dřevo prodal.
 
Po osmnácté hodině oznámil na linku 158 řidič osobního vozidla, že u obce Cholenice je u stromu uvázaný vlčák, kterého zde zřejmě někdo ponechal. Hlídka, která vyjela na místo, se nestačila divit. Vlčák zde sice pobíhal, ale v žádném případě nebyl sám. Jeho pán totiž spal za stromem, a tak nebyl ze silnice vidět. Navíc měl vlčáka uvázaného na vodítku, aby mu neutekl. Nakonec se oba zvedli a odešli domů.
 
Večer se nepohodlo několik osob snědé pleti v  jedné z ubytoven v Kopidlně, kde se vzájemně slovně napadaly. Po příjezdu hlídky se nakonec všichni uklidnily. Dalším, kdo potřeboval „umravnit“, byl muž z Hořicka, který v pozdních nočních hodinách fyzicky napadl svoji matku. Hodil po ní hrnek, kterým ji „trefil“ do obličeje. Zraněnou ženu nakonec z místa odvezla rychlá záchranná služba do jičínské nemocnice na pozorování. Případ šetří muži zákona jako přestupek proti občanskému soužití.
nprap. Hana Klečalová
27. 4. 2010

 

vytisknout  e-mailem