Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Muže bolely nohy, tak chtěl odvézt domů  

 
 
V úterý 19. ledna byl na Jičínsku z pohledu policistů klid.
 
V ranních hodinách vyjeli muži zákona do Železnice, kde během noci odcizil dosud neznámý pachatel osobní motorové vozidlo Škoda Octavia Combi šedé metalízy. Majitel vyčíslil škodu na částku nejméně 262 tisíc korun.
 
Dále policisté šetřili krádež nafty na staveništi v Jičíně, kde dosud neznámý pachatel odcizil během noci ze tří zaparkovaných pracovních strojů celkem 280 litrů motorové nafty v hodnotě téměř 8 tisíc korun.
 
Neskutečně drze se zachoval řidič osobního vozidla BMW s pražskou registrační značkou, který v dopoledních hodinách zaparkoval na vjezdu do dvora rodinného domu v Ostroměři, ze kterého si předtím majitel poctivě vyházel sníh. Nakonec se řidič k vozidlu vrátil a z místa před příjezdem hlídky odjel.
 
Do jednoho z obchodních domů v Hořicích se vydal po poledni dvaapadesátiletý muž. Nepřišel nakupovat, jak by se mohlo zdát, ale krást. A tak v jeho kapsách postupně skončily čtyři čokolády, konzerva sardinek a několik sáčků skořice, vše v celkové hodnotě 115.30 korun. Nakonec stejně nic z lupu neochutnal, neboť ho přímo na místě odhalili zaměstnanci prodejny, kteří vše oznámili na policii. Hlídka vyřídila věc na místě blokovou pokutou ve výši 1 tisíc korun.
 
V odpoledních hodinách vyjeli muži zákona do bistra v Jičíně na autobusové nádraží, kde opilý zákazník slovně obtěžoval ostatní hosty. Uklidnil se až po příjezdu hlídky, která mu důrazně domluvila.
 
Před patnáctou hodinou kontrolovala policejní hlídka v Jičíně v Zahradní ulici osobní motorové vozidlo Ford Fiesta, které řídil třiadvacetiletý muž. To, že s ním není něco v pořádku, zjistili policisté hned, jak otevřel dveře. Prozradil ho jeho nepřítomný až přihlouplý výraz v obličeji, který hovořil jasně. Mladý pán se před jízdou posilnil některou ze zakázaných látek. To také nakonec potvrdil provedený orientační test na přítomnost omamných a psychotropních látek, který byl na jednu z nich pozitivní. A tak o jeho dalším osudu, teď bude rozhodovat příslušný správní orgán.
 
 
V noci kontrolovala další policejní hlídka v Jičíně v Konecchlumského ulici osobní motorové vozidlo Škoda Forman, které řídil čtyřicetiletý muž. Ten sice nebyl pod vlivem alkoholu ani omamných a psychotropních látek, ten pro změnu řídil v zákazu řízení motorových vozidel. Trest mu uložil v listopadu loňského roku Městský úřad v Hořicích a končí mu až v květnu letošního roku. Z tohoto důvodu si vyslechl ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu hrozí až tříletý trest.
 
V pět hodin ráno ve středu 20. ledna se obrátil na linku 158 muž z Jičína s tím, že má úraz na noze a nutně potřebuje pomoct. Dále uvedl, že stojí u benzínové čerpací stanice v Hradecké ulici. Na místo okamžitě vyjela policejní hlídka, která se nestačila divit. Muž nejenže   byl pod vlivem alkoholu, ale navíc policistům sdělil, že ho bolí nohy a proto nutně potřebuje dovézt domů. Vzhledem k tomu, že vozy policie neslouží jako taxi, nemohli mu v tomto případě policisté vyhovět. Pouze ho odkázali na místní taxislužbu, za kterou by ovšem musel zaplatit. A tak se raději vydal   domů pěšky.
nprap. Hana Klečalová
20. 1. 2010

vytisknout  e-mailem