Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Dopravní přestupky, výjezdy policistů a hasičů 

V úterý 6. října se policisté zaměřili na dodržování pravidel silničního provozu. V průběhu dopravní akce se věnovali kontrolám technického stavu vozidel, nákladním automobilům a došlo i na měření rychlosti. Zjistili celkem 18 přestupků, za které uložili v blokovém řízení pokuty v celkové výši více jak 16 tisíc korun. Pět řidičů se nepřipoutalo bezpečnostními pásy. Povolenou rychlost nerespektovalo devět přestupců. Neslavným rekordmanem v překročení povolené rychlosti se stal řidič, který se na devadesátce hnal více jak stopadesát. V tomto případě o jeho dalším osudu bude rozhodovat příslušný správní orgán.
 
Odpoledne policisté přijali hlášení na tísňovou linku o muži z Nové Paky, který ležel v uzamčeném pokoji a nemohl se zvednout. Operační důstojník na místo vyslal ihned hlídku. Na udanou adresu také vyjeli hasiči. Po otevření dveří společně nešťastníkovi poskytli první pomoc a přivolaní zdravotníci ho následně přepravili do nemocnice.
 
Další výjezd policistů a hasičů si vyžádalo oznámení od muže, který uváděl, že na Libuňsku jsou volně na komunikaci ovce. Protože se rychle blížil večer, mohlo dojít k vážnému ohrožení silničního provozu. Překvapení záchranáři na místě zjistili, že všechny ovečky jsou uzavřeny v nedaleké ohradě od vozovky. Záhadou zůstává, co vlastně oznamovatel viděl.
 
Na Obvodním oddělení v Kopidlně oznámila slečna odcizení osobního vozidla, které odstavila na náměstí. Po návratu tam již nestálo. Policisté začali celou záležitost prověřovat. Po chvíli auto nalezli nedaleko od místa údajné krádeže. Rychle se dočkali i vysvětlení. Mezi původním majitelem a kupující stranou nedošlo k úplnému finančnímu vyrovnání. Když tedy uviděl svůj prodaný vůz, rozhodl se, že si ho převeze k sobě domů. Nakonec se účastníci sporu na místě domluvili na řešení vzniklého problému.
 
V noci potom ještě kopidlenští policisté řešili v Libáni spory mezi majitelem domu a nájemníky. Ženu, která měla řádnou smlouvu na pronajatý byt, navštívil její přítel. To se nelíbilo pronajímateli a vznikla hádka. Přivolaná hlídka se snažila celou situaci uklidnit. Zúčastněným stranám doporučila spor projednat ve vhodnější dobu a hlavně bez emocí.
por. Bc. Petr Janda
07. 10. 2009

vytisknout  e-mailem