Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Místo v hospodě, skončil host na chirurgii 

 
V pondělí 28. prosince přijali policisté na lince 158 několik desítek hovorů, vyšetřovali trestné činy a přestupky a v neposlední řadě je zaměstnaly i dopravní nehody.
 
V ranních hodinách se obrátil na policii prostřednictvím linky 158 mužský hlas s tím, že se v lesním porostu mezi obcemi Mladějov a Hrdoňovice pohybuje zmatený   muž, který neustále volá o pomoc. Na místo vyjela policejní hlídka, která se spolu s psovodem a služebním psem snažila muže nalézt. I když celý prostor důkladně prohledali, přesto  ho nikde nenašli. Až po dlouhých třech hodinách chůze ho „objevili“ nedaleko Jinolic. Jednalo se o třiačtyřicetiletého muže z okresu Jičín, který byl pod vlivem alkoholu. Na dotaz policistů, co zde provádí, uvedl, že „popíjel“ u svého známeného a vzhledem k tomu, že se neměl jak dostat domů, tak mu nezbylo nic jiného, než vyrazit pěšky. Šel přes les a aby mu cesta rychleji ubíhala, tak si nahlas povídal. Nakonec dostal výborný nápad, že by ho mohli policisté domů dovézt, když mají pomáhat a chránit. V tomto případě měl ale smůlu. Policejní vozidla totiž neslouží jako taxi služba. A tak chtě, nechtě musel dále pokračovat po svých.
 
Od desáté do třinácté hodiny vyjeli muži zákona k několika dopravním nehodám. Nejdříve do Kovače, poté do obce Radim a nakonec do obce Ohaveč. Ve všech případě se účastníci na místě domluvili a společně vyplnili euro formuláře.
 
Před polednem se obrátila na policii v Kopidlně žena z Bystřice s tím, že jí před několika dny zardousil pes místního občana jedenáct králíků. Hned po incidentu jí majitel psa slíbil, že jí vzniklou škodu ve výši 3350 korun uhradí. Do dnešního dne tak ale neučinil.Případ šetří muži zákona jako přestupek proti majetku.
 
Po poledni vyjeli muži zákona spolu s hasiči do obce Bukvice, kde došlo k  zahoření kůlny. Po uhašení požáru si věc na místě převzal vyšetřovatel hasičů. Jeho příčina byla s největší pravděpodobností závada na kouřovodu.
 
Neskutečnou smůlu měl před dvacátou hodinou jeden z hostů restaurace v Jičíně v Šafaříkově ulici. Při vstupu do hospůdky totiž uklouzl na schodech, a to tak nešťasně, že si způsobil zranění, se kterým byl převezen rychlou záchrannou službou na ošetření do nemocnice. A tak než se nadál, místo u stolu s pivem, seděl na chirurgickém oddělení. 
 
Další kdo skončil na chirurgickém oddělení byl silně opilý muž, který po sedmnácté hodině zakopl v Jičíně  Jiráskově ulici o obrubník chodníku. Vzhledem k tomu, že si pádem na zem přivodil zranění na hlavě, byl i on z místa přezeven rychlou záchrannou službou na ošetření do nemocnice. 
 
 
Ve večerních hodinách úřadovala v jednom z obchodních domů v Jičíně v Hradecké ulici nepoctivá zákaznice. V oddělení domácích potřeb si vybrala sprchovací hlavici a další zboží, které si uložila pod bundu a následně se vydala k pokladnám. Poté co prošla pokladní zónou bez zaplacení, jí však zadrželi pracovníci místní bezpečnostní služby, kteří vše oznámili na policii. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o sedmadvacetiletou ženu, která nejenže musela zboží v hodnotě 630 korun vrátit, ale navíc obdržela pokutu na místě nezaplacenou ve výši 1 tisíc korun. 
nprap. Hana Klečalová
29. 12. 2009

vytisknout  e-mailem