Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Do divoké honičky se zapojili i hořičtí policisté  

V pondělí 4. října přijali policisté na lince 158 několik desítek hovorů, vyšetřovali přestupky a přečiny a v noci se zapojili i do divoké honičky s opilým řidičem.
 
V ranních hodinách vyjeli muži zákona v Sobotce do Zahradní ulice, kde vyšetřovali krádež čtyř kompletních litých kol, které během noci odcizil neznámý zloděj z vozidla Škoda Octavia. Při „práci“ se zřejmě zapotil, neboť auto nejdříve podložil nalezenými dlaždicemi a poté kola demontoval. K tomu navíc rozbil boční sklo u řidiče. Majitel vyčíslil škodu na částku nejméně 23 tisíc korun. Případ šetří sobotečtí policisté.  
Během dopoledních hodin vyšetřovali policisté v Libáni vloupání do vozidla Volkswagen Transpoter, které bylo zaparkované v  ulici Nad Hřištěm a poté krádež peněz v Jičíně.
 
Po čtrnácté hodině vyjeli policisté spolu s hasiči a rychlou záchrannou službou do Budčevse, kde mělo dojít k úrazu muže. Hlídka na místě zjistili, že se jedná o osmasedmdesátiletého seniora,  kterému na nohy spala hromada dřeva. Muže hasiči vyprostili a předali do péče lékařů. Policisté na základě provedeného šetření vyloučili cizí zavinění.
 
V odpoledních hodinách zavítalo do Vysokého Veselí několik osob snědé pleti, které postupně obcházely domácnosti a přitom převážně starším občanům nabízely ke koupi deky a další zboží. K jejich smůle zazvonily i u domu místního policisty, který jim doporučil, aby okamžitě obec opustily.   Jeho slova si zřejmě vzaly k srdci, neboť okamžitě nastoupily do svého vozidla a odjely.
 
Po sedmnácté hodině řešili muži zákona rodinné neshody v Hořicích. V tomto případě si stěžovala žena na svého vnuka, který jí vypnul televizor a ona se tak nemohla dívat na své oblíbené  seriály. Hlídka na místě všem domluvila a vysvětlila, jak se mají k sobě chovat.
 
Dvě řidičky nezávisle na sobě oznámily na policii, že u Ostroměře stojí na silnici hrozně veliké zvíře. Na otázku o jaké zvíře se jedná, nedokázaly odpovědět, pouze opakovaly, že je strašně veliké. Hlídka na místě však žádné zvíře nenašla.
 
Po půlnoci se obrátil na policii prostřednictvím linky 158 notně opilý muž s tím, že ho v Jičíně v ulici Českých bratří ohrožuje nějaký bílý pes. Na místo vyjeli městští strážníci, kteří se ho snažili odchytit. Mezitím ještě uklidňovali  oznamovatele, který sprostě nadával a byl velmi vulgární. Nakonec vše dobře dopadlo. Pes skončil v útulku a agresivní opilec, který se stačil uklidnit, pokračoval v cestě k domovu.
 
Před druhou hodinou ranní se řítilo ve směru od Hradce Králové na Jičín osobní vozidlo Hyundai Lantra, které pronásledovalo několik policejních vozidel. Řidič svojí agresivní a nebezpečnou jízdou ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu. Takto dojel až do Hořic, kde nedaleko náměstí nejdříve narazil do služebního vozidla a poté do stromu. Řidič nakonec z auta vyskočil a začal utíkat. Ne však daleko. Po chvíli skončil v rukou policistů, kteří ho za pomocí hmatů a chvatů zadrželi. Jednalo se o šestadvacetiletého muže z Hradce Králové, který měl v dechu přes 0.8 promile alkoholu. To byl zřejmě důvod, proč před policisty ujížděl. Nakonec mu to nebylo nic platné a navíc teď čelí podezření z přečinu násilí proti úřední osobě.
nprap. Hana Klečalová
5. 10. 2010

vytisknout  e-mailem