Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Do ulic Jičína se vrátili bezdomovci 

Ve čtvrtek 8. dubna byl z pohledu policistů na Jičínsku klid.
 
V ranních hodinách vyjeli muži zákona do jedné ze zahrádkářských kolonií v Jičíně, kde se dosud neznámý zloděj vloupal do devíti chatek, kůlny a sklepa, ze kterých odcizil příklepovou vrtačku, skládací pilku na prořezávání stromků, řetězovou pilu Black Decker a lahev šampaňského. Celková škoda byla vyčíslena na téměř 10 tisíc korun. Případ šetří jičínští policisté jako přečin krádeže, poškození cizí věci a porušování domovní svobody.více ...

 

 
Černý dým a plameny šlehající ze střechy jednoho z rodinných domů v obci Březka vyděsily v odpoledních hodinách místní občany. Na místo okamžitě vyjeli policisté a hasiči, kteří požár po několika minutách zdolali. Oheň naštěstí nezasáhl  obytnou část, ale   „pouze“ technické zázemí domu a půdu. Jako  pravděpodobná příčina vznícení byla zjištěna závada na elektroinstalaci. Z tohoto důvodu si věc na místě převzal vyšetřovatel hasičů.

 

 
Po šestnácté hodině vyjeli   policisté do Nové Paky, kde došlo ke střetu nákladního vozidla s osobním motorovým vozidlem Peugeot 40 SW. V tomto případě se oba účastníci na místě dohodli a společně vyplnili euroformulář. 
 
Ve večerních hodinách kontrolovala policejní hlídka v Domoslavicích osobní motorové vozidlo Škoda 105 L, které řídil šestatřicetiletý muž. Nutno zdůraznit, že se policisté během kontroly nestačili divit. Muž, který není držitelem potřebného řidičského oprávnění, nepředložil doklad o povinném ručení, jeho vozidlo nemělo platnou technickou kontrolu a k tomu všemu měl za ním připojený vozík domácí výroby bez registrační značky a opět bez sjednaného povinného ručení. Jediný „plusový bod“ muž za volantem nasbíral při  orientační dechové zkoušce na alkohol, která byla negativní. Teď o jeho dalším osudu bude rozhodovat příslušný správní orgán.
 
Po jednadvacáté hodině se obrátila na linku 158 žena z malé obce na Hořicku s tím, že ji obtěžuje nějaký opilec. Vzápětí však volala znovu s tím, že ji už nikdo neotravuje. Zřejmě se jednalo o nějaký špatný vtip.
 
S příchodem jara se nám do ulic Jičína vrátili bezdomovci. Jeden z nich se povaloval v silně „podroušeném“ stavu v křoví na Husově třídě. Hlídka, která vyjela na místo, muže vzbudila, a vysvětlila mu, že zde nemůže odpočívat. Kupodivu to pochopil a z místa odešel. Údajně ke svému známému, který bydlel o několik bloků dál.
 
Další opilec se sice neválel v křoví, ale pro změnu se potácel po chodníku v Jičíně nedaleko vlakového nádraží. Občas mu krok nevyšel a skončil ve vozovce, čímž ohrožoval nejen sebe, ale i ostatní účastníky silničního provozu. Hlídka zjistila, že se jedná o místního občana, který se nakonec srovnal a velmi rozvážným krokem pokračoval v chůzi k domovu.
 
Před třiadvacátou hodinou se obrátila na linku 158 žena z malé obce na Jičínsku s tím, že její psi velmi podezřele štěkají. Dále uvedla, že má obavu, aby se někdo nevloupal do sousední rekreační chalupy. Z tohoto důvodu na místo okamžitě vyjela policejní hlídka, která vše zkontrolovala, ale žádné narušení objektu nezjistila a ani nikoho podezřelého nenašla. I tak si žena zaslouží za svoji pohotovost velkou pochvalu. Ne každý je totiž tak všímavý a pozorný ke svému okolí.
nprap.Hana Klečalová   
9. 4. 2010

vytisknout  e-mailem