Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Vloupání do osobních vozidel a vykradený dům 

Ve čtvrtek 29. července jičínští policisté přijali na linku 158 dvě desítky hovorů. Od rána šetřili několik vloupání do osobních motorových vozidel, kdy se zloději zaměřili na jejich interierové vybavení a odložené věci. V noční době se pravděpodobně „projel“ neznámý pachatel mezi obcemi Staré Smrkovice a Ohnišťany. Jeho pozornost upoutaly zaparkované automobily. U prvního vozidla Škoda Felicia rozřízl těsnící gumu okna pátých dveří a celé ho vysadil z rámu. Z kabiny pak demontoval autorádio a dětskou autosedačku, kdy poškodil zajišťující bezpečnostní pás. Prohledal i odkládací prostory. U druhé felicie, na kterou narazil v následující vesnici, vylomil trojúhelníkové okno zadních bočních dveří. Odnesl si plstěné plato s reproduktory, autorádio a pouzdro s CD nosiči. Poškození vyčíslili škodu na téměř 8 tisíc korun. Po zloději pátrají hořičtí policisté.
 
Nemilé překvapení čekalo na rodinu, která se vrátila z procházky ke svému odstavenému vozidlu. Majitel ho kolem poledne na necelou hodinu zaparkoval nedaleko pomníku mezi obcemi Prachov a Pařezská Lhota. Neznámý pachatel rozbil okno zadních dveří a ze zavazadlového prostoru jim odcizil osobní věci a doklady. V tomto případě škoda přesáhla 17 tisíc korun. Případ šetří jičínští policisté.
 
V jičínském nočním podniku seděl na baru mladík a objednával si pití. Chvíli před druhou hodinou ranní měl před budovou slovní konflikt s mladou ženou. Když se otočil směrem k tanečnímu parketu, dostal od dívky lahví ránu přímo do obličeje. Po napadení vyhledal lékařské ošetření. Okolnosti případu šetří jičínští policisté pro podezření ze spáchání přestupku proti občanskému soužití. 
      
V Sobotce překvapený majitel pole zjistil, že mu někdo pomáhá se sklizením úrody. On sám ji ještě neplánoval. Neznámý pachatel stačil od pondělí 26. července odcizit padesát kilogramů brambor. Případ prošetřují policisté jako přestupek proti majetku.
 
Na linku 158 oznamoval projíždějící řidič, že na obchvatu Jičína právě z jeřábu odpadla pracovní patka. Protože mohla vytvořit nebezpečnou překážku silničního provozu, vyjela vše prověřit okamžitě hlídka. Na místě zastihla nevěřícího řidiče pracovního stroje, který marně hledal uvolněnou kovovou součástku. Neznámý pachatel ji stačil během chvíle odcizit.
 
Odpoledne kontaktoval policisty majitel vlčáka z Novopacka. Jeho čtyřnohý kamarád se mu někde zatoulal.  Mužům zákona předal informace o jeho evidenční známce a popis. Pes si nakonec večer našel cestu domů sám. V Jičíně občané také oznámili na linku 158 dva psí tuláky. Operační důstojník tuto informaci předal městským strážníkům. Od nich se dozvěděl, že to jsou zkušení mazáci, protože se je snažili již v minulosti odchytit, což se jim nepodařilo.
 
Vykradený dům čekal na vracejícího se majitele ve Vojicích. Neznámý pachatel odpoledne přes zajištěné dveře vnikl do objektu, který prohledal. Odnesl si televizor a mobilní telefon. Celková škoda dosáhla částky 14 tisíc korun. Po pachateli pátrají hořičtí policisté. Případ prošetřují jako podezření ze spáchání přečinů krádeže vloupáním a porušování domovní svobody.
por. Bc. Petr Janda
30. 07. 2010

vytisknout  e-mailem