Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Opilý muž, který ohrožoval přítelkyni, skončil na "záchytce" 

 
Čtvrtek 21. ledna se stejně, jako celý týden, nesl v poklidném duchu.
 
V poslední době stále častěji dochází ke krádežím zboží v prodejnách a obchodních domech. Nepoctiví zákazníci kradou nejen potraviny, ale i elektroniku, drogistické zboží a oblečení. A právě jeden z nich úřadoval v ranních hodinách v jednom z obchodních domů v Jičíně v Hradecké ulici. V oddělení sportu si vybral batoh cool v hodnotě 1.799 korun, který si uschoval pod bundu. Následně se vydal k pokladnám, kterými prošel bez zaplacení. Za pokladní zónou ho ovšem čekalo překvapení v podobě pracovníků bezpečnostní služby, kteří ho zadrželi, a poté vše oznámili na policii. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o devětadvacetiletého muže, který se musel se zbožím rozloučit. Tím to pro něj ale neskončilo. Vzhledem k tomu, že hodnota odcizeného batohu byla větší než jeden tisíc korun, šetří případ policisté jako přestupek proti majetku
 
Strach o staršího muže, který dlouho nevycházel ze svého bytu v Nové Pace, měla v ranních hodinách jeho sousedka. Na místo okamžitě vyjela policejní hlídka, která zjistila, že byl muž před několika dny hospitalizován v nemocnici. I když se nakonec ukázaly její obavy jako zbytečné, přesto si žena zaslouží poděkování. Ne každý je totiž tak všímavý a starostlivý, jako ona.
 
Hořicko se v posledních několika týdnech stalo "rejdištěm" dosud neznámých pachatelů, kteří z rodinných domů a budov kradou měděné okapové svody. Jeden z nich úřadoval v noci přímo v Hořicích, kde z budovy školy odcizil metr měděného svodu v hodnotě 1 tisíc korun. Další zloděj dal o sobě znát pro změnu v Milovicích, kde z rodinného domu odcizil 6 metrů dlouhý měděný svod   a další dva poškodil. Majitel vyčíslil škodu na částku nejméně 3 tisíce korun. Oba případy šetří muži zákona jako přestupky proti majetku.
 
V odpoledních hodinách vyjeli policisté do obce Ohaveč, kde si majitelka rodinného domu nedopatřením zabouchla vchodové plastové dveře. Dovnitř jí nakonec pomohli přivolaní hasiči, kteří překonali zámek dveří.
 
Chuť na cigarety z automatu zřejmě dostal v pozdních nočních hodinách dosud neznámý pachatel, který se vydal do jedné z restaurací v Železnici. Platit se mu za ně nechtělo, a tak si vzal rovnou celý automat, který stál ve vstupních prostorách uvedené restaurace. Nutno podotknout, že i když byla provozovna otevřená, přesto si ho nikdo nevšiml a  automat vysoký 160 cm   klidně odstěhoval. Otázkou je, zda si doma všech 400 krabiček cigaret z automatu vysypal, nebo si je od něj kupuje. Případ šetří policisté jako přečin krádeže, kdy celková škoda byla vyčíslena na 100 tisíc korun.
 
Před půlnocí ještě zaměstnal policisty v Sobotce notně opilý muž, který měl doma údajně ohrožovat svoji přítelkyni. Nakonec se ukázalo, že k žádnému napadení nedošlo, pouze byl pán tak opilý, že se ho žena bála a po hlídce požadovala, aby ho z domu odvezla. Jediné místo, kde mohl skončit, byla Protialkoholní záchytná stanice v Hradci Králové, kam ho také policisté nad ránem dovezli.  
nprap. Hana Klečalová
22. 1. 2010

vytisknout  e-mailem