Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Psi byli rychlejší než myslivci 

 
 
Pondělí 19. října bylo oproti uplynulému víkendu celkem klidné.
 
V ranních hodinách vyjeli policisté do obce Střevač, kde se během noci vloupal dosud neznámý pachatel do místní prodejny. Uvnitř odcizil cigarety v hodnotě přesahující 100 tisíc korun. více..
 
Po osmé hodině ranní řešili muži zákona poškození střechy na Rytířově Lhotě. Jeden ze sousedů zde házel druhému na jeho rekreační chalupu polena a přitom mu rozbil 2 střešní tašky v hodnotě nejméně 250 korun. Během svého „vystoupení“ ho navíc častoval ne zrovna vybíravými výrazy. Případ šetří policisté jako přestupek proti majetku.
 
Během dopoledních hodin úřadoval v jedné ze škol v Lázních Bělohradu dosud neznámý pachatel, který z nezajištěných šaten odcizil tři páry obuvi v celkové hodnotě 4.400 korun. Po drzém zloději pátrají novopačtí policisté, kteří případ šetří jako přestupek proti majetku.
 
Stádo krav v čele s býkem se vydalo po patnácté hodině na procházku Jičínem. I když se pohybovalo pouze na okraji v ulici M. Koněva, přesto nahnalo strach jak náhodným kolemjdoucím, tak i obsluze benzínové čerpací stanice, která již má s dobytkem zkušenosti z minula. Aby si opět dojnice nepřišly prohlédnout benzínku zevnitř, raději pracovnice zavřela a čekala, až se přeženou. Na místo vyjela i policejní hlídka, která kontaktovala jejich majitele. Ten nakonec zjednal nápravu a své svěřence zahnal zpět do ohrady.  
 
Po šestnácté hodině vnikli do bažantnice v Dolanech dva místní psi, kteří zde řádili jak „černá ruka“. Během chvilky se jim podařilo zardousit téměř 120 dospělých bažantů připravených na  hon. Chlupáči tak dostali svého pána do nepříjemné situace.  
 
Večer pak přišly na řadu manželské a partnerské neshody. Nejdříve vyjeli policisté do obce Brada, kde muž udeřil  během hádky  svoji manželku pěstí do tváře, čímž jí způsobil drobné zranění. Poté se nepohodla družka s druhem v Jičíně. V tomto případě již nechtěla žena, aby u ní její druh nadále pobýval. Ten se však bránil a nechtěl z bytu odejít. Nakonec mu nic jiného nezbylo  a za přítomnosti policejí hlídky byt opustil.
nprap.  Hana Klečalová
20. 10. 2009

vytisknout  e-mailem