Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Oslava výročí svadby nedopadla dobře 

 
Ve středu 25. listopadu přijali policisté na lince 158 několik desítek hovorů, vyšetřovali trestné čin a přestupky a v neposlední řadě je zaměstnaly i šarvátky opilého manželského páru.
 
V ranní hodinách vyjeli muži zákona v Jičíně do Dlouhé ulice, kde v neobydleném domě určeném k demolici doutnaly trámy. I když k jejich zahoření nedošlo, přesto na místo vyjeli i hasiči, kteří si věc převzali k dalšímu opatření.
 
Dále policisté vyšetřovali krádež nafty z palivových nádrží nákladních vozidel ve Starém Místě a poškození vozidla Škoda Superb v Jičíně v Barákově ulici, které poškrábal dosud neznámý vandal. Poté následoval případ vloupání do rekreační chalupy v Bystřici, ze které si zloděj odnesl televizor, videorekordér, potraviny, alkohol a další věci. více ..., více ....více ...
 
Několik teenagerů obsadilo v odpoledních hodinách dětské hřiště v Jičíně Pod Koštofránkem, kde házeli petardy a dělobuchy. Na místo vyjeli strážníci městské policie, kteří mladíkům vysvětlili, jak se mají chovat.
 
Zásobu dřeva na zimu si zřejmě dělal neznámý pachatel, který během posledních několika týdnů odcizil v lesním porostu nedaleko Staré Paky vyvrácené stromy. Svým jednáním způsobil škodu ve výši 4.500 korun. Případ šetří novopačtí policisté jako přestupek proti majetku.
 
Panelové domy o více jak čtyřech podlažích si dnes už bez výtahu nedokážeme ani představit. O to horší je, když výtah nejede nebo se i s pasažéry zasekne. Přesně do takové situace se dostalo včera v  podvečerních hodinách několik osob v Jičíně v ulici Pod Lipami. Během jízdy se výtah v mezipatře zastavil a zůstal stát. Nic nepomáhalo, a tak jeden z pasažérů vše oznámil na linku 150. Na místo vyjeli jak policisté, tak i hasiči, kteří nedobrovolně uvězněné osoby osvobodili.
 
Po dvacáté hodině kontrolovali strážníci Městské policie v Nové Pace osobní motorové vozidlo Fiat Doblo, které řídil šedesátiletý muž. Vzhledem k tomu, že z jeho dechu   byl cítit alkohol, vyjela na místo i hlídka policie, která u řidiče provedla dechovou zkoušku. Ta podezření strážníků potvrdila, neboť mu v dechu naměřila přes 1.03 promile alkoholu. Z tohoto důvodu řidič na místě přišel o svůj řidičský průkaz.
 
Před třiadvacátou hodinou kontrolovala policiejní hlídka v Jičíně v Lošťákově ulici osobní motorové vozidlo Citroën BX, které řídil sedmatřicetiletý muž. I on se před jízdou řádně posilnil něčím ostřejším, což potvrdila i provedená dechová zkouška. Ta v jeho dechu prokázala přes 1.3 promile alkoholu. K tomu všemu muži zákona zjistili, že nemá „za volantem co dělat“, neboť má do roku 2011 uložen Okresním soudem v Nymburku zákaz řízení motorových vozidel. Z tohoto důvodu si vyslechl ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Oslava výročí svadby se vymkla v pozdních nočních hodinách kontrole manželskému páru na Hořicku. Nejdříve popíjeli, a poté s přibývající hladinou alkoholu v krvi začali řešit své rodinné problémy. Ty nakonec vyvrcholili fackou, kterou měl údajně dát muž   své choti. Té se to pochopitelně nelíbilo a vše vzápětí oznámila na policii. Hlídka na místě zjistila, že jsou oba silně pod vlivem alkoholu. Muži naměřili 2.15 promile a jeho manželkce 1.7 promile alkoholu v dechu. I když se oba chovali klidně, přesto se muž rozhodl, že přespí u svého známého a z domu odešel. O několik minut později se žena obrátila na polici znovu s tím, že jí manžel při odchodu vypnul počítač a ona neví, jak se zapíná. Z tohoto důvodu požadovala, aby policisté okamžitě přijeli a počítač jí zapli. Nutno podotknout, že i když se policisté snaží občanům pomáhat, v tomto případě si musela žena poradit sama.  
nprap. Hana Klečalová
26. 11. 2009

vytisknout  e-mailem