Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Řidič se bál o své vozidlo 

 
V úterý 21. dubna byl z pohledu policistů na Jičínsku celkem klid.
 
V ranních hodinách se policisté věnovali obchůzkové činnosti, prováděli šetření k trestným činům a přestupkům a v neposlední řadě se zaměřili i na řidiče, kteří stále nedodržují pravidla silničního provozu.
 
Po poledni oznámil na linku 158 řidič osobního vozidla, že je v Jičíně v Nerudově ulici špatně zaparkované vozidlo, které tvoří překážku v silničním provozu a on nemůže projet.  Na místo vyjela policejní hlídka, která zjistila, že se o žádnou  překážku nejedná. Řidič zřejmě nebyl dosti zdatný a pouze se bál, že by si mohl své vozidlo odřít. Nakonec přece jen projetí zvládl.
 
V odpoledních hodinách vyjeli policisté v Jičíně do ulice Na Jihu, kde se neznámý pachatel vloupal v jednom z panelových domů do sklepní kóje. Uvnitř následně odcizil pivní přepravku i s plnými lahvemi a několik dalších nápojů v plastových obalech.  Majitel vyčíslil celkovou škodu na částku téměř 900 korun.
 
Po dvacáté hodině kontrolovala policejní hlídka v Nové Pace v Kotíkově ulici osobní motorové vozidlo Citroën AX, které řídil jednačtyřicetiletý muž z okresu Semily. Už v okamžiku, kdy otevřel dveře bylo jasné, že se před jízdou řádně posilnil alkoholem. To také potvrdila provedená dechová zkouška, která u něj prokázala přes 1.4 promile alkoholu. A tak řidič, nejenže „přišel“ o svůj řidičský průkaz a policisté mu zakázali další jízdu, ale navíc mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu   ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.
nprap Hana Klečalová
22. 4 2009

vytisknout  e-mailem