Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Policisté prošetřovali vloupání do různých objektů 

Ve čtvrtek 3. června jičínští policisté prošetřovali několik trestných činů, kdy se jednalo především o vloupání do různých objektů. Hlídky vyjížděly prověřovat různá oznámení občanů, které během dne zavolali na linku 158.
 
Dopravní policisté v ranních hodinách dokumentovali počínání řidiče nákladního vozidla Tatra s návěsem, který se za Novou Pakou otáčel na místní komunikaci. Při tomto manévru najel na vyvýšené betonové obrubníky, čímž došlo k jejich poškození. Způsobená škoda dosáhla částky 30 tisíc korun.
 
Během dopoledne se znovu na linku 158 ozval anonym, který upozorňoval na podezřelé odstavené vozidlo u lesa v Šárovcově Lhotě. Muži zákona provedli opětovnou kontrolu. Jednalo se o to samé vozidlo, které prověřovali předešlý den. Na autě nenašli žádné známky poškození. Nakonec zjistili, že dodávka je dřevorubce, který tento týden v lesním porostu provádí těžbu dřeva. Další všímavý občan upozornil policisty v Jičíně na podezřelé chování asi čtyřicetiletého muže. Ten si měl velmi pečlivě prohlížet vstupní dveře do několika obchodů. Vyslaná hlídka na místě již nikoho nezastihla.
 
Pro zahradní techniku se vypravil pravděpodobně v době od úterního poledne do čtvrtka neznámý pachatel do obce Rakov. Vnikl na pozemek jedné rekreační chalupy, kde překonal zajišťující zámek dveří kolny. V objektu ho nejvíce upoutal traktůrek na sečení trávy, který odcizil. Způsobená škoda dosáhla částky 45 tisíc korun. Odpoledne zloděj vykradl odstavené motorové vozidlo Chrysler na parkovišti v obci Podkost. Rozbil skleněnou výplň dveří řidiče a odnesl si pánskou černou bundu. Majitel vyčíslil celkovou škodu předběžně na 4 tisíce korun. Oba případy nyní prošetřují sobotečtí policisté.
 
Dovybavit svoji dílničku si pravděpodobně chtěl kutil na Libáňsku. Investovat finanční prostředky se mu však rozhodně nechtělo. Proto se zřejmě v době od sobotního večera do středy 2. června odpoledne rozhodl vniknout do budovy váhy. Z objektu odcizil kovový ponk se svěrákem a rozvodnou skříňku elektroinstalace. Způsobená škoda přesáhla 4 tisíce korun. Nejen tomuto případu se věnovali policisté z Obvodního oddělení Kopidlno. Během dne se na ně ještě obrátila oznamovatelka, které neznámý pachatel odcizil ze zahrady u domu v Libáni dřevěné trámky, kovové sloupky a poškodil pletivo.
 
V jednom z obchodních domů v Jičíně se pokusili dva cizinci odcizit alkohol. Každý chtěl pronést přes pokladnu bez zaplacení láhev rumu. Jejich počínání neuniklo pozorné ostraze. Alkohol museli muži vrátit zpět do stojanu. Přivolaná hlídka oběma uložila v blokovém řízení za spáchaný přestupek pokutu ve výši tisíc korun. Ve večerních hodinách došlo i na rodinné spory. Rodiče si nevěděli rady se svým synem, který je navštívil. Pak se pohádali a mladík nechtěl opustit jejich byt. Následně si po telefonátu na linku 158 vše rozmyslel a odešel ještě před příjezdem policistů.
por. Bc. Petr Janda
04. 06. 2010

vytisknout  e-mailem