Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Pozor na jazyk by si zřejmě měla dát mladá žena z Jičínska 

 
V úterý 26. ledna přijali policisté na lince 158 několik desítek hovorů, vyšetřovali trestné činy a přestupky a v neposlední řadě je zaměstnali i „bourající“ řidiči.
 
K první dopravní nehodě vyjeli muži zákona před devátou hodinou ranní do Sobotky, kde se lehce střetlo nákladní vozidlo s terénním vozem. Nakonec se oba řidiči na místě dohodli a další účast policie nežádali. V průběhu dne pak šetřili dopravní nehody v Třebověticích, v Jičíně a ve Sběři.
 
Po deváté hodině ranní prováděli policisté šetření v Butovsi, kde se neznámý zloděj vloupal do jedné z rekreačních chalup. Uvnitř vše prohledal, a poté v kuchyni odcizil mosazný barometr a v  pokoji několikatisícovou sbírku známek. Majitel vyčíslil celkovou škodu na částku nejméně 152 tisíc korun.
 
V odpoledních hodinách úřadoval v jedné ze samoobslužných prodejen v Jičíně osmnáctiletý mladík, který zde odcizil 6 čokolád Studentská pečeť. Neměl v úmyslu si na nich pochutnávat, nýbrž je chtěl výhodně zpeněžit. To se mu nakonec nepodařilo. Za pokladní zónou ho totiž zadrželi pracovníci prodejny, kteří ho následně předali policistům. Vzhledem k tomu, že již byl v posledních třech letech za obdobnou trestnou činnost pravomocně odsouzen, vyslechl si ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu krádeže.
 
Pozor na jazyk by si zřejmě měla dát žena z Jičína, která údajně „roznášela“ nepravdivé informace o svých sousedech. Těm se to pochopitelně nelíbilo a vše oznámili na policii. Ta teď případ šetří jako přestupek proti občanskému soužití.
 
Po šestnácté hodině se obrátila na policii obsluha jedné z prodejen v Jičíně na Valdštejnově náměstí s tím, že zde dosud neznámý pachatel odcizil volně vystavený přijímač digitálního vysílání DVBT Ströng černé barvy v hodnotě 798 korun. Případ šetří muži zákona jako přestupek proti majetku.
 
Zmatené oznámení učinil ve večerních hodinách na linku 158 muž, který uvedl, že ho v blízkosti Popovic honil po poli neznámý muž. Na místě policisté zjistili, že se jedná o třiatřicetiletého muže, který jim sdělil, že ho v Jičíně na parkovišti u jednoho z obchodních domů naložili nějací muži do vozidla, a poté s ním odjeli do Popovic. Zde ho vyložili a následně honili po poli. Po tomto zjištění se policisté vydali do míst, kde ho měli honit. Zde však žádné stopy ve sněhu nenašli. V okamžiku, kdy po muži chtěli další informace, sdělil jim, že už nic oznamovat nechce.
nprap. Hana Klečalová
27. 1. 2010

vytisknout  e-mailem