Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Bagrista údajně ničil populaci žab 

V úterý 13. dubna měli nejvíce napilno hořičtí policisté, kteří kromě krádeže pávů řešili i sousedské neshody a další přestupky.
 
V ranních hodinách upozornila na lince 158 žena z Kopidlenska, že ve Stříbrnicích leží v příkopu uhynulá srna. Dále uvedla, že již vše nahlásila jednomu z členů mysliveckého sdružení, který však nepodnikl žádné kroky k jejímu odklizení. Z tohoto důvodu se policisté spojili s dalším myslivcem, který přislíbil, že se o zvíře postará. I v tomto případě se však nic nestalo, neboť srna ještě večer ležela na svém místě. A tak doufejme, že dnes již zvíře zmizí. 
 
V dopoledních hodinách vnikl dosud neznámý zloděj do suterénu  jedné ze středních škol v Jičíně, kde následně ze šatny odcizil pánské sportovní boty Nike bílé barvy a dále jeden pár sportovní obuvi Etnies, šedé barvy. Celková škoda byla vyčíslena na 3.200 korun. Případ šetří muži zákona jako přestupek proti majetku.
 
Po dvanácté hodině volně pobíhal v  Lužanech bernský salašnický pes, který tak děsil místní občany.   Hlídka, která vyjela na místo, již nikde psa nenašla.
 
Po poledni vyjeli policisté do malé obce na Hořicku, kde z neoploceného a volně přístupného pozemku zmizelo 8 pávů. Dle vyjádření majitel je má určitě na svědomí neznámý pachatel, který postupně    ptáky odcizil. Dále uvedl, že se v žádném případě nestali kořistí nějakého dravce, neboť by po nich zbylo alespoň peří, které však nikde nenašel. Majitel vyčíslil škodu na částku 48 tisíc korun. Případ šetří policisté jako přečin krádeže.
 
Vlastním očím nemohl uvěřit majitel  rodinného domu v Jeřicích, který marně hledal na zahradě zasázené túje. Jednalo se o dvacet kusů asi stocentimetrových stromků v hodnotě 4.500 korun, které během posledního týdne odcizil dosud neznámý pachatel. Kde túje skončily a kdo má jejich krádež na svědomí, teď vyšetřují hořičtí policisté.
 
V odpoledních hodinách zaměstnal policisty a rychlou záchrannou službu opilý bezdomovec v Lázních Bělohradě, který v místním parku vyprávěl náhodným návštěvníkům, jak vypadl z okna domu na náměstí. Zděšení posluchači mu hned přivolali rychlou záchrannou službu. I když lékař u něj nezjistil žádné vážné poranění, přesto byl muž převezen a vyšetření do jičínské nemocnice. Mezitím vyjela na místo policejní hlídka, která zjistila, že si vše vymyslel. V domě, ze kterého údajně vypadl, bydlí další bezdomovci, kteří ho už nejméně týden neviděli. Nakonec ani vyšetření v nemocnici u něj nepotvrdilo žádné zranění. 
 
Po šestnácté hodině oznámil na linku 158 muž z malé obce na Hořicku, že byl napaden sousedem.   V tomto případě se staly předmětem sporu žáby, jejichž populaci měl soused ničit neustálým bagrováním pozemku. Napadený muž měl údajně „bagristu“ při činnosti fotit, což se zase pro změnu nelíbilo jemu, a tak ho nejdříve počastoval několika „jadrnými“ výrazy a poté ho zahnal do domu. Případ šetří policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
 
Na požár v lese nedaleko Kosti upozornil v pozdních odpoledních hodinách jeden z místních občanů. Na místo okamžitě vyjeli jak policisté, tak i hasiči, kteří se nestačili divit. Místo požáru našli jen lehce doutnající ohýnek, který byl navíc založen na relativně bezpečném místě, a to v mokřinách. Dalším šetřením bylo zjištěno, že zde lesní dělníci prováděli probírku lesa, a přitom pálili klestí.
nprap. Hana Klečalová
14. 4. 2010
 

vytisknout  e-mailem