Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

".....bez klobouku bos, natloukl si nos" 

 
Středa 3. března se nesla na Jičínsku v poklidném duchu. Policisty zaměstnali hlavně zlodějíčkové a podvodníci, kteří se zásadně zaměřují na naše nejstarší spoluobčany.
 
V ranních hodinách vyjeli muži zákona do Hořic, kde řešili partnerské neshody. V tomto případě muž obtěžoval svoji bývalou přítelkyni tím, že jí neustále bouchal na okno domu a domáhal se vstupu dovnitř. Nakonec ještě před příjezdem hlídky z místa sám odešel.
 
Neznámý zloděj úřadoval na jednom z oddělení jičínské nemocnice, kde ze společenské místnosti nepozorovaně odcizil LCD monitor Lenovo, optickou myš a klávesnici IBM. Svým jednáním způsobil škodu ve výši 2.500 korun. Případ šetří policisté jako přestupek proti majetku.
 
Další zloděj řádil v noci v Nové Pace na Vlkově, kde vnikl do nedostatečně zajištěného areálu jedné z firem. Zde si následně vybral jeden ze zaparkovaných kamionů, z jehož palivové nádrže odčerpal sto litrů motorové nafty. Majitel vyčíslil škodu na částku nejméně 2.300 korun. Po pachateli pátrají novopačtí policisté, kteří případ šetří jako přestupek proti majetku. 
 
Po deváté hodině dopolední zaměstnali novopacké policisty bývalí manželé, kteří si dělají naschvály. V tomto případě se nemohl muž dostat do bytu, kde měl ještě svoje věci. Z tohoto důvodu žádal policii, aby mu byt otevřela. Vzhledem k tomu, že již k němu nemá žádná práva, nemohli mu policisté vyhovět. Pouze ho odkázali na občansko právní řízení.
 
V odpoledních hodinách úřadoval v malé obci na Kopidlensku neznámý, asi šedesátiletý podvodník, který vylákal na starším manželském páru 5.500 korun. V tomto případě jim tvrdil, že potřebuje peníze na opravu vozidla. Vzhledem k tomu, že v nich vzbudil důvěru, tak mu peníze půjčili. Až po jeho odchodu si uvědomili, že zřejmě „naletěli“ podvodníkovi. více...
Senioři, buďte opatrní ! Nikomu nedůvěřujte a v žádném případě si nepouštějte cizí osoby do svých bytů a domovů. Věřte, že se ve většině případů  jedná o podvodníky, kteří vás dokáží připravit o veškeré úspory. A tak „vzhůru do boje“ proti zlodějům, podvodníkům a dalším kriminálním živlům. V okamžiku, kdy vás někdo cizí osloví nebo navštíví, nebojte se volat na linku tísňového volání 158. Nikoho tím neobtěžujete, naopak policisté jsou    připraveni vám vždy pomoct.
 
Po půlnoci volal na linku 158 silně opilý muž, který se snažil policistům něco sdělit. To další opilec, který se povaloval v Nové Pace na chodníku, ten nemohl mluvit vůbec. Při pohledu na něj se snad každému vybavila dětská říkanka „….bez klobouku bos, natloukl si nos“. Muž totiž nejenže neměl boty, ale navíc jeho nos nesl známky lehkého sedření. Policisté ho nakonec doprovodili do místa jeho bydliště, kde ho předali rodině, která se o něj postarala.
nprap. Hana Klečalová
4. 3. 2010

vytisknout  e-mailem