Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Rozdivočelý opilec skončil na "záchytce" 

Ve čtvrtek 2. září byl na Jičínsku z pohledu policistů celkem klid. Během dne přijali muži zákona na lince 158 několik desítek hovorů, vyšetřovali přečiny a přestupky a v neposlední řadě je zaměstnali i „vykradači aut“, kteří udeřili v Hořicích, v Jičíně a v obci Blata.
 
Návštěva k pohledání se vyklubala z neznámého muže, který oslovil v jednom z bytových domů v Jičíně v Židovské ulici starší ženu s tím, zda by mu nemohla uvařit kávu. Žena ani na chvíli nezaváhala a hned muže pozvala do svého bytu. Společně seděli v kuchyni, kde si dopřávali voňavého moku. Nakonec po jeho odchodu hostitelka zjistila, že si s sebou vzal i její mobilní telefon v hodnotě nejméně 500 korun. Po záhadném muži teď pátrají jičínští policisté, kteří případ šetří jako přestupek proti majetku.
 
V dopoledních hodinách vyjeli muži zákona do Lázní Bělohradu, kde v noci úřadoval dosud neznámý vandal. U budovy muzea totiž poškodil okrasný pískovcový květináč, který z části rozbil. Svým jednáním způsobil škodu ve výši téměř 5 tisíc korun. I v tomto případě se jedná o přestupek proti majetku.
 
Další policejní hlídka vyšetřovala v Železnici krádež slunečníku, který odcizil dosud neznámý zloděj ze dvora jedné z místních restaurací.  Jeho hodnotu vyčíslil majitel na částku nejméně 3.500 korun. Kdo má krádež na svědomí,  teď vyšetřují jičínští policisté.
 
Po jedenácté hodině dopolední se vydali do jednoho z obchodních domů v Jičíně na Husově třídě tři mladíci, kteří dostali chuť na něco ostřejšího. A tak v oddělení lihovin sáhli do regálu pro dvě lahve Ginu, které však neměli v úmyslu uhradit. Nečekali však, že jejich úmysl odhalí pracovníci místní bezpečnostní služby. Ti je nejdříve sledovali a poté vše oznámili na policii. Hlídka, která vyjela na místo, zjistila, že se na krádeži podíleli pouze dva z nich ve věku 22 a 23 let. A tak nejenže přišli o lup, ale i o část svých úspor. Každý z nich totiž dostal v blokovém řízení pokutu ve výši 1 tisíc korun.
 
Před polednem oznámil na policii anonym, že se v Jičíně v Hradecké ulici „válí“ po zemi a po zaparkovaných vozidlech notně opilý muž. Hlídka, která vyjela na místo, zjistila, že se jedná o pětadvacetiletého muže, který byl velmi agresivní. Provedená dechová zkouška, kterou nejdříve odmítl, u něj prokázala přes  3 promile alkoholu. Vzhledem k tomu, že se choval stále velmi agresivně, nezbylo nic jiného, než ho převézt do Protialkoholní záchytné stanice v Hradci králové. Nutno zdůraznit, že jízda služebním vozem nebyla vůbec jednoduchá.  Opilec se totiž snažil za jízdy vystupovat a přitom kopal do dveří. Uklidnil ho až zásah policistů, kteří ho zpacifikovali hmaty a chvaty sebeobrany. I poté se občas snažil projevit, ale už ne v takové intenzitě. Až když se  za ním zavřely dveře „záchytky“, mohli si policisté konečně oddychnout. S takto rozdivočelým opilcem se totiž nesetkávají každý den.
 
Po šestnácté hodině kontrolovala policejní hlídka v Jičíně v ulici Kosmonautů osobní motorové vozidlo Ford Ranger, které řídil šestapadesátiletý muž. Vzhledem k tomu, že se odmítl podrobit orientační dechové zkoušce na alkohol, asi moc dobře věděl proč, bude o jeho dalším osudu rozhodovat příslušný správní orgán.
 
V podvečerních hodinách vyjeli muži zákona v Jičíně do ulice Pod Koželuhy, kde si starší nájemnice nedopatřením zabouchla dveře bytu. Dovnitř ji pomohli přivolaní hasiči, kteří dveře překonali. A tak nakonec vše dobře dopadlo a žena nemusela nocovat na chodbě domu.
 
Před dvacátou hodinou se obrátila na linku 158 starší žena z Jičína s tím, že se jí domů nevrátily dvě kočičky. Dále uvedla, že je určitě odlákala sousedka. Na místo vyjeli policisté spolu s městskými strážníky, kteří zjistili, že žena nikdy žádné kočky nevlastnila a tudíž jí je nemohla sousedka odlákat.
nprap. Hana Klečalová
3. 9. 2010

vytisknout  e-mailem