Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Zfetovaný řidič, zničené pokojíky a nenasytný host 

 
V úterý 9. února byl na Jičínsku z pohledu policistů celkem klid.
 
Několik minut po půlnoci kontrolovala policejní hlídka v Jičíně v Revoluční ulici osobní motorové vozidlo Opel Omega, které řídil dvaadvacetiletý muž. Jeho nervózní chování, bledá kůže a nepřítomný pohled hovořily jasně. Mladý „pán“ se před jízdou posilnil některou ze zakázaných látek, což také nakonec potvrdil provedený orientační test na přítomnost omamných a psychotropních látek, který byl pozitivní na“ cannabis“. A tak nejenže na místě přišel o svůj řidičský průkaz, ale navíc bude o jeho dalším osudu rozhodovat příslušný správní orgán.
 
Houkající vlak a nefunkční světelné signalizační zařízení na železničním přejezdu v Jinolicích vyděsilo v ranních hodinách projíždějící řidiče. Někteří z nich na vzniklou situaci zareagovali a vše oznámili prostřednictvím linky 158 na Policii ČR. Muži zákona okamžitě na tento nedostatek upozornili pracovníky drah, kteří již o problému věděli a v té době pracovali na jeho odstranění. O poruše na uvedeném přejezdu byli informováni i strojvedoucí, kteří tímto úsekem projížděli velmi opatrně  a navíc častěji houkali.
 
V dopoledních hodinách vyšetřovali policisté dvě dopravní nehody, a to v Bystřici a v Lázních Bělohradě, kde devatenáctiletý traktorista zřejmě přehlédl při odbočování vlevo protijedoucí vozidlo Volkswagen Golf, kterému vjel do jeho jízdní dráhy. Řidička uvedeného vozidla se snažila střetu zabránit, strhla řízení vpravo, kde narazila do dopravního značení a dále do jedné z budov. Alkohol u obou řidičů byl na místě vyloučen dechovou zkouškou a celková škoda byla vyčíslena na 97 tisíc korun.  
 
Naprosto bezohledně se měl chovat v dopoledních hodinách   mladý řidič osobního vozidla Peugeot 305, který údajně při průjezdu obcí Kbelnice ohrožoval svojí riskantní a nebezpečnou jízdou ostatní účastníky silničního provozu. Hlídka, která vyjela na místo, již nikde řidiče nezastihla.
 
V odpoledních hodinách vyšetřovali muži zákona v Hořicích krádež peněz z nápojového automatu  více ....a v Sobotce pro změnu krádež osobního motorového vozidla Škoda Octavia combi stříbrné metalízy, které odcizil dosud neznámý pachatel před jedním z domů v  Zahradní ulici. Majitel vyčíslil jeho hodnotu na částku nejméně 160 tisíc korun.
 
Před polednem vypátrala   policejní hlídka v Kopidlně čtyřicetiletou ženu, po které bylo vyhlášeno celostátní pátrání. V tomto případě se o svoji svobodu bát nemusela. Muži zákona ji pouze vyzvali, aby se v určeném čase dostavila na Obvodní oddělení v Trutnově.
  
S „úklidem“ svých dosavadních příbytků to přehnali  dva dočasní obyvatelé nápravného zařízení na Jičínsku. Místo aby smýčili, raději  devastovali. Během dopoledních hodin  stačili zničit  umyvadla, pákové baterie, WC mísy, okna, stoly, nástěnky a další vybavení svých „pokojíků“. Svým jednáním způsobili škodu za více než   11 tisíc korun. Teď oba čelí podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci.
 
Heslem dobře a zadarmo se najíst a napít se zřejmě řídil mladý muž, který navštívil v podvečerních hodinách jednu z restaurací v Jičíně na Valdštejnově náměstí. Poté, co zde zkonzumoval jídlo a pití za více než 800 korun,  se najednou „ vypařil“. Jediné co po něm zbylo, byl dluh a vysezené teplé místo. I když za ním hned obsluha vyběhla, přesto se mu podařilo zmizet v přilehlých ulicích. Muž byl asi 190 cm vysoký, měl silnou postavu, tomu odpovídalo i množství jídla, které zde snědl, a  dále měl světlé, nakrátko střižené vlasy. Oblečen byl do černého svetru, šedých kalhot a bundy. Host se svým jednáním dopustil přestupku proti majetku.
 
Společné prádelny a sušárny v panelových domech mají své výhody, ale i nevýhody. A právě o nevýhodách by mohla vyprávět  mladá žena z Jičína, která si šla v podvečerních hodinách do sušárny pro své prádlo. Místo oblečení však našla jen prázdné šňůry. To ji pochopitelně rozčílilo a začala hned zjišťovat, kdo jí prádlo odcizil. Podezření padlo na jednu ze sousedek, a tak na místo vyjeli i policisté. Ti nakonec zjistili, že jí  skutečně prádlo vzala. Ne však úmyslně, ale omylem, když sbírala svoje vlastní ošacení. A tak vše dobře dopadlo. Ženy si prádlo rozdělily a celý večer pak žehlily.   
nprap.  Hana Klečalová
10. 2. 2010

vytisknout  e-mailem