Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Mazaná liška zlikvidovala slepice 

V pondělí 25. května přijali policisté na lince 158 několik desítek hovorů, z nichž některé byly víc než úsměvné. Dále šetřili jednu krádež za druhou a mimo to dohlíželi i nad bezpečností a plynulostí v silničním provozu.
 
V ranních hodinách kontrolovala policejní hlídka ve Valdicích osobní motorové vozidlo Suzuki Swift. Nutno podotknout, že se muži zákona nestačili divit. Nejenže vozidlo mělo neplatnou technickou kontrolu a nefunkční přední osvětlení, ale navíc řidič vlastně nebyl žádným řidičem. Jednalo se teprve o patnáctiletého mladíka, který vzhledem k věku nevlastní a ani nemůže vlastnit řidičské oprávnění. Z tohoto důvodu se dopustil provinění trestného činu řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění.  
 
Dále vyjeli policisté do obce Čejkovice, kde prováděli šetření k pracovnímu úrazu. Majitel jedné z firem zde opravoval po páteční bouři střechu, kterou se propadl do prostoru skladovací haly. Muž následně utrpěl zranění, kterým při převozu do nemocnice podlehl.
 
Do nepříjemné situace se dostal řidič osobního vozidla Peugeot 306, kterému před Kopidlnem začala za jízdy   hořet přední část vozidla. I když zastavil a hned požár uhasil, přesto škoda, kterou oheň napáchal, byla vyčíslena na 50 tisíc korun.
 
Na osoby, které se srocují v prostoru veřejných záchodů v Lázních Bělohradu, si neustále stěžují místní občané. A není se co divit. Jedná se o místní opilce, kteří zde holdují alkoholu a svým chováním  pohoršují a obtěžují kolemjdoucí. Novopačtí policisté věc šetří jako přestupek proti občanskému soužití.
 
To v malé obci na Jičínsku mají zase jiné problémy. V tomto případě se nejedná o opilé spoluobčany, ale o lišku, která si z obce udělala spižírnu. Postupně zde likviduje jeden chov slepic za druhým a k tomu všemu si ještě odnáší vejce. Její drzost došla až tak daleko, že se provokativně prochází během dne po návsi. Místním už došla trpělivost a  požádali policii o pomoc. V tomto případě byli obyvatelé odkázáni na místní myslivecké sdružení, které si ještě s chytrou a mazanou liškou poradí.
 
Ve večerních hodinách vyjeli policisté do Nové Paky, kde neznámý vandal poškodil na jedné z benzínových čerpacích stanic stojanový vysavač. Svým jednáním způsobil škodu ve výši nejméně 11 tisíc korun. Případ šetří jako trestný čin poškozování cizí věci. 
nprap. Hana Klečalová
26. 5. 2009

vytisknout  e-mailem