Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Silniční kontrola odhalila podnapilého řidiče  

V úterý 24. srpna přijali policisté na lince 158 několik desítek oznámení, šetřili trestné činy a přestupky a v neposlední řadě dohlíželi i nad bezpečností a plynulostí v silničním provozu.
 
V ranních hodinách vyjeli muži zákona do Vesce, kde dosud neznámý pachatel poškodil u zaparkovaného vozidla Volkswagen Transporter palivovou nádrž. Majitel vyčíslil škodu na 6 tisíc korun. Případ šetří sobotečtí policisté jako přečin poškození cizí věci.
 
Po sedmé hodině ranní vyšetřovali policisté krádež volně položeného  kabelu, který odcizil dosud neznámý zloděj od železniční tratě v  úseku mezi Ostroměří a Novou Pakou. Celková škoda byla vyčíslena na téměř 3 tisíce korun. V tomto případě se jedná o přestupek proti majetku.
 
Nepříznivé počasí, které zavládlo v posledních několika týdnech, kazí náladu nejen turistům, ale hlavně zemědělcům, kteří stále ještě nemají po žních. Peckovští zemědělci navíc bojují s dalším nepřítelem, a to s neznámým zlodějem, který jim v noci na úterý 24. srpna odcizil na poli za obcí Vidonice z odstaveného kombajnu dvě autobaterie a z palivové nádrž navíc  odčerpal 20 litrů motorové nafty. Majitel vyčíslil škodu na částku téměř 9 tisíc korun.

Na opuštěného pejska, který zůstal sám na dvoře domu, upozornila v odpoledních hodinách na lince 158 žena z Kopidlna. Hlídka, která vyjela na místo, zjistila, že se majitelka psa odstěhovala a pro svého čtyřnohého kamaráda se ještě vrátí. Po dobu, kdy byl na dvoře sám, byl zajištěn,  měl dostatek jídla i pití.
 
Po půlnoci kontrovala policejní hlídka v Hořicích osobní motorové vozidlo Fiat Uno, které řídil jednatřicetiletý muž. Nutno zdůraznit, že se policisté během kontroly nestačili divit. Nejenže vozidlo nemělo funkční brzdová světla, ale navíc řidič u sebe neměl doklady potřebné pro řízení motorového vozidla. Na dotaz zda před jízdou požil alkoholické nápoje, uvedl, že  nikoliv. Jeho zarudlé oči ovšem hovořily o opaku, což také potvrdila provedená dechová zkouška, která u něj prokázala  přes 0.5 promile alkoholu. Nakonec si vzpomněl, že během večera vypil nějaké pivo. O jeho dalším osudu teď bude rozhodovat příslušný správní orgán.
nprap. Hana Klečalová
25. 8. 2010

 

vytisknout  e-mailem